Lépjen kapcsolatba velünk

Se veled, se nélküled! Helyezkedik az ellenzék

Se veled, se nélküled! Helyezkedik az ellenzék

Ez a cikk több, mint 5 éve és 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A Jobbik és az LMP is várhatóan egyedül, szövetséges nélkül indul a májusi Európai Parlamenti választáson, ahogyan a magát harmadik politikai erőnek tartó Mi Hazánk Mozgalom is. Annak ellenére, hogy az utóbbi hetekben egyre több hír szól az egyes pártok országos összeborulásáról. Az LMP-s Komlósi Csaba egyenesen úgy látja: az elmúlt időszak ellenzéki balfogásai koránt sem a kormányzóképes erő benyomását keltik.

Bár folyamatosan egyezkednek az ellenzéki pártok a közös mozgósító kampányról, az Európai Parlamenti, illetve a helyhatósági választásokon történő összefogásról, a TV Eger által megkérdezett helyi ellenzéki politikusok nem látják kecsegtetőnek az összeborulást. A Mi Hazánk Mozgalom, a Jobbik és az LMP helyi képviselői egyaránt arról számoltak be, hogy valószínűleg egyedül vág neki a pártjuk a májusi voksolásnak. A Mi Hazánk Mozgalom egri alapszervezetének elnöke, Dr. Pápai Ákos azt mondta: csak a MIÉP-pel és az FKGP-vel működnének együtt. Bár listájuk még nincs, az már biztos, hogy a nemzeti radikális vonalat képviselik. Nem látja az ellenzék koherens jövőképét.

Látszik, hogy össze vannak bútorozva, egymás tevékenységéről tudva, egymás tevékenységét előre mozdítva tevékenykednek, közös a céljuk. Tulajdonképpen csak egy céljuk van, hogy kormányváltás legyen, csak az nem látszódik, hogy azután mi lesz- mondta a Mi Hazánk Mozgalom egri alapszervezetének elnöke.

A Jobbik országgyűlési képviselője, Mirkóczki Ádám azt mondja: inkább a háttérben munkálkodott az utóbbi időben, de meg van a véleménye azt utóbbi időben indított ellenzéki akciókról, például Kunhalmi Ágnes legutóbbi sajtómegjelenéséről, mikor is egy, a fojtani szót elipszilonos jével leírt táblával állt ki az újságírók elé.

Mit csináljak vele, adjak külön leckét Kunhalmi Ágnesnek? Nem ez a dolgom. Az az ő problémája, biztos tanul majd belőle. Magyarország lakosainak életszínvonalához és jobblétéhez kevés köze van ahhoz, hogy egy A4-es papírra, vagy egy kartonlapra ki milyen hibával ír fel egy szót – fogalmazott Mirkóczki Ádám.

Az LMP-s Komlósi Csaba azonban úgy látja: ezek a baklövések nem éppen egy kormányzóképes erő benyomását keltik.

Nyilvánvalóan helyesírási hibák és egyéb más történések azok nem erősítik ennek az ellenzéki együttműködésnek azt a karakterét, mint egy kormányzóképes erőről lenne szó. Én azt gondolom, hogy higgadtságot és erőt és kormányzóképességet kellene mutatni és ezek a történések nem ezt erősítik – húzta alá Komlósi Csaba.

Komlósi Csaba azt mondta: az önkormányzati választások idejére már több településen formálódik az ellenzéki összefogás.

Borítókép: egerhirek archív

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL