Markos György lesz az Egri Csillag Szalon vendége

Markos György lesz az Egri Csillag Szalon következő vendége, akivel február 27-én, szerdán 17 órától találkozhatunk az Egri Polgárok Házában egy izgalmas pódiumbeszélgetésen. A humorista beszélgetőpartnere Oroján Sándor, a Fidesz egri szervezetének ügyvezető alelnöke lesz. 

Markos György 1946-ban született Budapesten, édesapja Alfonzó, a híres színész, komikus és parodista volt. 1982-ben benevezett a Magyar Rádió Humorfesztiváljára, ahol Nádas Györggyel fellépve óriási sikert aratott, melyből szinte természetszerűleg adódott, hogy duóként folytatták pályájukat.

A sikert kiaknázva még abban az évben leszerződtette őket a Mikroszkóp Színpad, párosuk pedig a kor első számú médiaattrakciója lett. A Markos-Nádas-duó fénykora nagyjából az 1990-es évek közepéig tartott, azóta külön utakat járnak, bár egy-egy televíziós kabaréban, show-műsorban még „újraegyesülnek”.

Egészségi állapota 2000-ben megromlott, stroke-ot kapott, melyből teljesen felépült, majd 2005-ben egy kórházi terheléses teszt közben szívrohamot kapott, de ebből is felgyógyult.
2004-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki.

Az Egri Csillag Szalonba rendszeresen hívnak meg országos ismertségű embereket, akiket házigazdaként egri közéleti szereplők fogadnak. S hogy még kellemesebben teljen az este, minden alkalommal helyi borászok kiemelkedő borait kóstolhatjuk.