Sommelier bajnokság Egerben – Az ország legjobb borszakértői versengenek a várban

Március első szombatján egy újabb nívós szakmai program házigazdája lesz Eger. A Magyar Sommelier Szövetség minden évben megmérettetési lehetőséget biztosít a hazai borszakértő szakma kiválóságainak. Idén az Egri borvidék szívére esett a választásuk.

A verseny célja idén is a magas szintű, nemzetközi szabályoknak megfelelő versenyzési lehetőség biztosítása a hazai sommelier szakmában dolgozóknak.
Az elődöntő március 2-án, szombaton 13:30-kor lesz a Dobó István Vármúzeum, Dobó-bástya konferenciatermében. A program támogatói között találjuk Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatát és az Egri Borműhely Egyesületet. Az elődöntőből a három legtöbb pontot elérő versenyző kerül a döntőbe.

A szervezők nem titkolt célja a meglévő kapcsolatok erősítése és új, szakmai erővonalak kialakítása, valamint a borszakértői hivatás további népszerűsítése.

Tekintsünk kicsit a verseny kulisszái mögé

Az írásbeli teszten a versenyzők többek között szőlészeti és borászati tudásukról adnak számot, valamint a sommelier munkájára és az étteremben felszolgált egyéb italokra, termékekre vonatkozó kérdésekre felelnek.

A gyakorlati feladatok között szerepel 3 bor felismerése (szőlőfajta, borvidék, évjárat) illetve a versenyzők vörösbort dekantálnak, majd a poharakba töltött bort szóban leírják és ételt ajánlanak hozzá.
A következő feladatban 2 bort kell 5 falatkából kettővel párosítani, indokolni a választást és a borokat szóban jellemezni.

Az elődöntőből a három legtöbb pontot elért versenyző jut a másnap tartandó döntőbe. A döntő március 3-án, vasárnap a Gundel, Erzsébet Királyné termében kerül megrendezésre.

A részvétel a hely befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött, további információ a +36 30 486 2599 telefonszámon kérhető!