A tökéletes szalagos fánk titka Stiller Tamástól

Az egri séf ezúttal a tökéletes szalagos fánk receptjét mutatta be Takács Gábor cukrásszal a Duna Tv műsorában.

A hagyományos porcukros, barackleváros verzió helyett gyümölccsel töltött tejszínhabos, illetve csokis változatot készített a páros. A nézők figyelemmel követhették a gyúrás, a kelesztés, a szaggatás, valamint a sütés folyamatát is.

https://www.mediaklikk.hu/csalad-barat-receptek/cikk/2019/02/27/szalagos-fank-recept/

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 2 dl tej
  • 10-15 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojássárga
  • 1 egész tojás
  • 1 liter olaj

Elkészítése:
– Az élesztőt futtassuk fel. A leszitált liszthez adjuk a hozzávalókat és puha tésztát gyúrunk belőle.
– Az első kelesztés után nyújtsuk ki, majd hajtsuk félbe. Ez után még kétszer kelesszük, de már nem hajtsuk félbe.
– Szaggassuk és olajban süssük ki, fedés nélkül.