Helyi adók: közeleg a fizetési határidő – Videó

Március 18-a éjfélig lehet pótlékmentesen befizetni a helyi adókat, így az építmény, reklámhordozó, iparűzési, beszedett idegenforgalmi, valamint a gépjármű adóelőleget. Az önkormányzati adóhatóság február végén harmincötezer levelet, nyolcvanötezer csekket, közel hétezer elektronikus értesítőt küldött ki, a mulasztásért késedelmi pótlék jár, ami az esedékesség napját követő naptól számít.

Kiemelten fontos határidő közeledik, március 18-ig kell befizetni a helyi adókat és a gépjárműadót – mondta Korsós László, az egri Polgármesteri Hivatal Adó Irodájának vezetője, a témában tartott figyelemfelhívó sajtótájékoztatón kedden. Kiemelte; már minden érintett megkapta az értesítést, akinek bármilyen gondja van, az az ügyfélszolgálatukon kérhet segítséget.

Az önkormányzati adóhatóság február végén harmincötezer levelet, nyolcvanötezer csekket, közel hétezer elektronikus értesítőt küldött ki, hogy minden adózó pontosan tudja teljesíteni kötelezettségeit. Minden olyan személy kapott ilyen dokumentumot, akinek az adószámláján a fizetési kötelezettség nagysága elérte az ötszáz forintot.

Hangsúlyozta; összesen több mint négymilliárd forint adó befizetésére hívták fel az adózók figyelmét, akik csekken, icsekk alkalmazással, csoportos befizetés keretében, banki átutalással, bankkártyával otthonról, valamint az adóirodában is rendezhetik kötelezettségüket.

Korsós László egy várható újdonságra is felhívta a figyelmet: április 1-jétől az egri önkormányzat adóhatósága is csatlakozik az ASP országos adórendszerhez. Ez az adózókat annyiban érinti, hogy a csatlakozás után változnak majd az ügyintézéshez használt formanyomtatványok, de erről folyamatosan tájékoztatják majd az érintetteket.