Ingyen parkolással kampányol Egerben Mirkóczki

Helyi népszavazást kezdeményez Egerben Mirkóczki Ádám (Jobbik), az ellenzéki pártok közös egri polgármesterjelöltje, hogy minden egri napi egy órát ingyen parkolhasson a belvárosban, persze csak jövő évtől vezetné be. A Fidesz szerint kampánycélú adatgyűjtés lehet a háttérben.

Mikó András (Momentum), Mirkóczki Ádám (Jobbik) és Mirkóczki Zita (MSZP) az Egységben A Városért Egyesület szerdai sajtótájékoztatóján. – Fotó: Tv Eger

Népszavazási kezdeményezést adott le a helyi választási irodában az Egységben A Városért Egyesület (EVE) – jelentette be szerdán délután sajtótájékoztatón Mirkóczki Ádám, az EVE Jobbikos polgármester jelöltje.  Elmondta, egy régi-új javaslatról szeretnék ha dönthetne a város lakossága, arról, hogy napi egy óra ingyenes parkolás illessen meg minden helybélit.
Kiemelte, céljuk a helyiek gyors és hatékony ügyintézésének elősegítése és hogy ezáltal mentesítsék a belvárost az autók jelentős részétől. Hiszen ha egy óra alatt elintézik teendőiket, nem jönnek vissza egy nap többször is a belvárosba.

Adatgyűjtés lehet az ellenzék igazi célja

A bevándorláspárti ellenzék ócska kampányfogása a népszavazási kezdeményezés, már az előző választási kampányban is csináltak hasonlót – reagált a hírre Martonné Adler Ildikó, a Fidesz Egri Szervezetének elnöke.
Kiemelte: az elmúlt hónapokban még észrevételük, sőt egyetlen árva hozzászólásuk sem volt a város közlekedési koncepciójához, ezért hiteltelen, hogy hirtelen kampányolni kezdenek a témában.

A hatalom megszerzése érdekében a jobbikos Mirkóczki Ádám is elismerte már, hogy amit korábban mondtak, az egyszerűen nem volt igaz,

ennek a kampányfogásnak a célja is pusztán az adatgyűjtés.

Címlapfotó: Tv Eger