Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Auguszta

Sötét
Fény

Idén is az Egri Csillag fellövésével startolt az Egri Tavaszi Fesztivál – Videóval

Idén is az Egri Csillag fellövésével startolt az Egri Tavaszi Fesztivál – Videóval

Ez a cikk több, mint 5 éve frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A hagyományokhoz híven, idén is látványos szabadtéri felvonulással indult útjára az Egri Tavaszi Fesztivál. A Végvári Vitézek közreműködésével és közel 20 egri borászat részvételével a Líceumban történt meg az első koccintás a 2018-as évjáratú Egri Csillaggal.

A Végvári Vitézek bevonulása a Dobó térre (fotó: Nemes Róbert)

Az Egri Tavaszi Fesztivál nyitányaként számon tartott, és az immáron 9. alkalommal megrendezett, Egri Csillag “fellövés”, minden kétséget kizáróan az egyik legszínesebb rendezvény a városban.

A hűvös márciusi délutánon a vár, Tinódi téri kapujától indult a felvonulás a Végvári Vitézek közreműködésével, akik arról is gondoskodtak, hogy az álmosabb turisták és városlakók is gyorsan magukhoz térjenek. Díszlövés zajától volt hangos a belváros a Tinódi és a Dobó téren, de a Líceum előtti Eszterházy térre is jutott még muníció. Kezükben mindvégig ott lapult az az óriáspalack, amelybe idén a Besenyei Borház “csillaga” került.

Ezt követően a Líceum patinás dísztermében folytatódott a rendezvény, ahol Habis László polgármester köszöntötte a borkedvelő közönséget. Nyitó beszédében elmondta:

Eger az elmúlt évszázadokban megszámlálhatatlan értékkel gazdagodott, mégis a bor az, ami ezeket egy keretbe foglalja, amire minden itt élő ember büszke lehet.

Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy hogy a borászok kiemelt figyelmet szánnak az intézménynek és külön örömként tartja számon azt, hogy az egyetem a saját borával is képviseltetheti magát.

Lőrincz György borász, az Egri Borút Egyesület elnöke nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy az Egri Csillag megszületése egy közös akarat gyümölcse és háláját fejezte ki a borászoknak, hogy áldozatos munkájuknak köszönhetően ekkora sikereket érhet és érhetett el ez a remek bor.

Lőrincz György, Habis László és Liptai Kálmán (fotó: Nemes Róbert)

A köszöntők után felnyitották az óriáspalackot, majd az első koccintással hivatalosan is kezdetét vette az idei Egri Tavaszi Fesztivál.

A fesztivál részletes programkínálatát a www.egritavaszifesztival.hu weboldalon találhatja meg!

A „fellövésről” készült Facebook live videó:

❗️EGER élőben❗️Az Egri Tavaszi Fesztivál megnyitója és az Egri Csillag 2018-as évjáratának “fellövése” ✨?

Közzétette: Eger Hírek – 2019. március 15., péntek

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL