Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Andrea, Ilma

Sötét
Fény

Hétfőn indul az Alvégi utca felújítása

Hétfőn indul az Alvégi utca felújítása

Ez a cikk több, mint 5 éve frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Eger felnémeti városrészében, az Alvégi utca egy részén az út jelentős mértékben kikátyúsodott, ezért a rossz állapotú útszakaszon a napokban elvégzik a szükséges javítást, valamint enyhén kiszélesítik a kanyart is. Nem kis beavatkozásról van szó, hiszen az alépítmény cseréjére van szükség az érintett, több mint 50 méteres szakaszon. Áll Rázsi Botond alpolgármester úr, a felnémeti városrész önkormányzati képviselőjének közleményében.

Felnémet, Alvégi utca (fotó: Google Street View)

Mint arról portálunk a közelmúltban beszámolt: a nagyszabású városi fejlesztések nem csak a belvárost és környezetét érintik, nagy hangsúlyt fektetnek a felnémeti városrész úthálózatának korszerűsítésére is. 

A bontással járó munkát március 25-én, reggel kezdi meg a kivitelező, ám a 2-3 hetet igénylő beruházás előkészítése okán a szakaszt a mai naptól egyirányúvá tették. Kérik az autósokat, hogy ezt vegyék figyelembe és ne megszokásból hajtsanak!

Az egyirányúsításnak forgalombiztonsági oka is van, hiszen az érintett útkanyarulat nem belátható. Az ideiglenes forgalmi rend szerint az Alvégi utca felől a Felvégi utca irányába lehet átközlekedni, a buszjáratok így továbbra is a megszokott irányban és az ismert megállók érintésével közlekednek.

Az útpálya felszínén az elmúlt időszakban jelentkező problémákat elsősorban a vízelvezetés hiányosságai, valamint az a folyamatos, nagy terhelés okozta, melyet a több éves buszforgalom jelent. A felszíni hiba erőteljesen jelentkezett a közelben nemrégiben végzett útépítést követően, a probléma eredője azonban régebbi. A helyreállító munka során a kivitelezést végző vállalkozás süllyesztett szegélyt épít az út megtámasztására, valamint több víznyelőt helyez el a megfelelő csapadékvíz-eleveztés biztosítása érdekében.

Eger Önkormányzata folyamatosan fejleszti a város úthálózatát és köztereit, ugyanakkor olyan problémákra is igyekeznek gyors, hathatós megoldást találni, mint az Alvégi utcában jelentkezett erős kátyúsodás. Az érintett lakók által szorgalmazott, szükséges felújítást az önkormányzat a város költségvetésének terhére valósítja meg, mintegy 4 millió Ft felhasználásával.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL