Címke: adózás

A digitálizáció népszerűsítése a cél (Illusztráció: StartupStockPhoto)

Célszerű még januárban nyilatkozni az adókedvezményekről

A gyermeket nevelőknek és a fiatal házasoknak célszerű még januárban nyilatkozniuk munkáltatójuknál az általuk igénybe vehető adókedvezményekről, mert a kedvezmények hatása így már a januári jövedelemben jelentkezik.

Oroján: A magyar emberek a növekvő gazdaság nyertesei

Oroján: A magyar emberek a növekvő gazdaság nyertesei

A növekvő gazdaság nyertesei a magyar családok, a munkavállalók és a nyugdíjasok, mert a gazdaság kedvező évet zárt 2018-ban – fogalmazott Oroján Sándor a FIDESZ Egri Szervezetének alelnöke. Tavaly 4,5 millióra nőtt a munkavállalók száma hazánkban, míg a reálkereset 8%-kal emelkedett, Heves megyében viszont egy év alatt 627-tel nőtt a betöltött álláshelyek száma.

Helyi adó: szeptember 17-e a befizetési határidő

Helyi adó: szeptember 17-e a befizetési határidő

A helyi adók, valamint a gépjárműadó esedékes összegeit szeptember 17-ig lehet pótlékmentesen megfizetni. Az önkormányzati adóhatóság 33 ezer levelet és 43 ezer csekket küldött ki, közel 8 ezren elektronikus formában értesülnek a határidőről.

Az állam helyett az egrieknek!

Az állam helyett az egrieknek!

Idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzünk az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadónk 1+1%-áról. Ezt legkésőbb május 22-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megtehetjük.

NAV: Az egyéni vállalkozók is jótékonykodhatnak

NAV: Az egyéni vállalkozók is jótékonykodhatnak

Az egyéni vállalkozóknak az szja-bevallásukat idén február 26-áig kell összeállítaniuk és eljuttatniuk a NAV-hoz, ám az 1+1 százalékok sorsáról ők is május 22-éig dönthetnek.

Fotó: ingatlanműhely.reblog.hu

Egriek, akik tartoznak az adóval

Sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) a tavaly év végi állapotokat tükröző dokumentumok szerint. A magánszemélyek és a nem magánszemélyek listáján is szerepel egri.