Címke: Bazilika

Fotó: MTI/Komka Péter

Eltemették Seregély István nyugalmazott egri érseket az egri főszékesegyházban – Videó

Több százan búcsúztatták dr. Seregély István nyugalmazott egri érseket kedden délelőtt a bazilikában. Az egykori főpásztor földi maradványait a lelki üdvéért bemutatott szentmisét követően a főszékesegyház altemplomában helyezték örök nyugalomra. Az eseményen egyházi elöljárók,  Orbán Viktor miniszterelnök és más közjogi méltóságok mellett Habis László, Eger polgármestere is részt vettek.

Fotó: Nemes Róbert

Felújítják az egri bazilikát a közeljövőben

A liturgikus előírásoknak megfelelően átrendezik a szentélyt, de emellett turisztikai funkciót is kap az épület, a kupolát pedig látogathatóvá teszik – adta hírül a magyarkurir.hu. 

Fotó: Nemes Róbert

Ilyen volt az országos régiségvásár Egerben

Az elmúlt vasárnap nem csak az egri, hanem az ország minden pontjáról érkező árusok kínálták kincseiket a Bazilika mögött. Nézzétek meg ott készített képeinket!

75 éve hunyt el Szmrecsányi Lajos egri érsek (videó)

75 éve hunyt el Szmrecsányi Lajos egri érsek (videó)

A neves főpásztor nemcsak politikai szerepvállalásával, hanem páratlan adakozókészségével, Európa-szerte elismert modern szegénygondozó hálózatával vívta ki a társadalom megbecsülését. 75 éve hunyt el.

Íme az egri Bazilika egy drónról!

Íme az egri Bazilika egy drónról!

Az egri Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyház az Egri főegyházmegye katedrálisa, Magyarország egyik legnagyobb temploma.