Címke: Eger Megyei jogú Város Önkormányzata

Több mint 400 gyermeknek okoz örömet Eger Mikulása

Több mint 400 gyermeknek okoz örömet Eger Mikulása

420 egri gyermeket ajándékoz meg a Városháza Mikulása a idén. December 3-án indul az a négy eseményből álló ünnepségsorozat, melynek során alkalmanként mintegy 100-100 apróság találkozhat a nagyszakállúval és az ajándékcsomag mellé egy kedves, ünnepi előadást is élvezhet Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Harlekin Bábszínház művészeinek jóvoltából.

Közgyűlés – szobrot kap Eszterházy

Közgyűlés – szobrot kap Eszterházy

Elfogadták a képviselők a város esélyegyenlőségi programját, valamint az EVAT és a Városfejlesztési Kft. első három negyedéves jelentését. A közgyűlési beszámolón elhangzott, elkészült Felnémeten, az Egri úton az Egészségügyi komplexum és befejezték a Köztársaság téri óvoda költöztetését. Döntöttek arról is, hogy szobrot kap Eszterházy Károly püspök, amit a Bazilika és […]

Idén is kihirdették az Eger Ünnepi Fényei pályázatot!

Idén is kihirdették az Eger Ünnepi Fényei pályázatot!

Az Adventi időszak varázslatos városi hangulatának megtartása és gazdagítása céljából az önkormányzat az Egri Lokálpatrióta Egylettel, a Cives Pro Urbe Alapítvánnyal és az Egri Városszépítő Egyesülettel közösen az idén is meghirdeti az Eger Ünnepi Fényei pályázatot.

Bursa Hungarica – november 6-ig lehet pályázni!

Bursa Hungarica – november 6-ig lehet pályázni!

Eger Önkormányzata a Közgyűlés szeptember 27-i döntése alapján ismét csatlakozott a Bursa Hungarica ösztöndíj-rendszerhez. Az Egerből a pályázaton nyertes diákok számíthatnak a városuk kiegészítő támogatására, így havonta 10 ezer Ft-ot kapnak a következő tanévben. A támogatás célja – az esélyteremtés érdekében – a hátrányos helyzetű diákok felsőoktatásban való részvételének segítése.

Fotó: Nemes Róbert

Megújul a Kallómalom úti idősgondozási központ

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszer keretében megjelent „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” (TOP-6.6.2-15) című felhívásra. Ennek keretében a „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése egri intézményekben” című projekt megvalósításához 159.000.000.- forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.