Címke: világnap

Az anyatejes táplálást népszerűsítik Egerben

Az anyatejes táplálást népszerűsítik Egerben

Most van a Szoptatás világhete. Az egri programsorozat főszervezője, a Manooka kávézó „Családbarát hely” címet kapott szerdán. A számtalan program mellett szombaton egy nagy közös sétára várnak mindenkit.

Fotó: Nemes Róbert

Neked egy szúrás – neki az élet!

Világszerte június 14-én ünnepeljük a Véradók, vagy donorok világnapját. Igazi hősöket ünnepelünk ma, le a kalappal mindegyikőjük előtt! 

Egy végtelen óceán, ami i-vel kezdődik

Egy végtelen óceán, ami i-vel kezdődik

Május 18-a az internet világnapja. A net mára olyan természetes, mint a levegő, vagy az egyszeregy. Vannak, akik létezni sem tudnak nélküle, és vannak, akik a világból is kiszaladnak, ha WiFi-t fognak.

Fotó: Nemes Róbert

Mosták kezeiket az egri diákok, Guinness-rekord lehet belőle

A május 5-én tartott kéztisztaság világnapján az egri Tinódi Sebestyén tagiskola diákjai kézmosásoktatáson vettek részt, amellyel az egy időpontban, több helyszínen zajló oktatáson résztvevők számának Guinness rekordjának megdöntésére tettek kísérletet.

Legyen tánc! Kedvcsináló videóval

Legyen tánc! Kedvcsináló videóval

Örvendjünk, vigadjunk, kismókusok, hiszen egyrészt péntek van, de mocskosul, másrészt ma van a Tánc világnapja. Táncolni jó, táncolni mindenki tud! Felszabadít, kikapcsol, megizzaszt és ellazít, táncoljatok! 

Mi köze a pingvineknek a maláriához?

Mi köze a pingvineknek a maláriához?

A pingvin egy aranyos állatka, ugrik, repülni nem tud, de csapkod, és a lábán hordja a tojását. A malária egy gusztustalanul veszélyes betegség, és főleg a trópusokon lehet beszerezni. És akkor most nem látjuk a párhuzamot. 

Fotó: Nemes Róbert

Szép örökségünk napjára

A mai napon tartjuk a műemlékvédelem világnapját. Egerben is bőséggel találunk műemlékeket, a mai napon tekintsünk el a megrongálásuktól, leköpdösésüktől, szerelmes üzenetek továbbítórendszereként való használatuktól.