Lépjen kapcsolatba velünk

Pimpelt traktorok a színház előtt

Pimpelt traktorok a színház előtt

Ez a cikk több, mint 9 éve és 9 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Két  sikeres  év  után  az Egri Bikavér Ünnephez kapcsolódva, ismét rajthoz álltak  az  Egri Borvidék gazdái – erőgépeikkel. Idézve a két világháború közötti   időszakot,  amikor  a  borászatok,  szüret  idején  végigvonultak
feldíszített  ökrös  szekereikkel  a  városban nagy dínomdánom közepette az egriek, a városi elöljárók és a látogatók színe előtt.

 

Az  idei  mókára  traktorosok  felkészültek,  a  határból visszarendelték a munkagépeket,  hogy a legszebb, legötletesebb díszekkel csinosítsák a lassú járműveket,  s  közben kitalálják, milyen maskarát öltsenek magukra. A zsűri sem nélkülözte a szakmaiságot, ott volt  dr.  Torgyán József, Csernus Imrét és Wahorn Andrást.

Idén nemcsak traktorok UAZ-ok is indultak, ilyen géppel vágott neki az Almagyar Érseki Szőlőbirtok és az ügyvédi kamara is. Nivájába pattant Demeter Csaba, míg Tarnóczi Zoltán és Mészáros Péter futva teljesítették a távot. A döntőben az Agroker csapott össze a Kerivel, s előbbi nyert, miután utóbbi beragadt a rajtnál. A verseny kellemesen bolondos volt, s igazán látványos, különös tekintettel a Skoda locsolókocsira és a Tiszaderzsről érkezett 360 lóerős Case IH Quad Trackra, amely gumihevederen gurult.

Az eredmény:

1. Eger legszebb traktora díj – Egri Csillag vándorkupa
Urbán Zsombor

2. Eger leggyorsabb traktora díj   – Egri Bikavér vándorkupa
Agroker

3. Agroker különdíj – Eger és a verseny legnépszerűbb traktora
Balázs Mihály

A legkülönlegesebb gép díja:
Egri Borvár – Tóth Ferenc Pincészete

Továbbiak Bulvár kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL