Lépjen kapcsolatba velünk

Bronzérmes a magyar női csapat

Bronzérmes a magyar női csapat

Ez a cikk több, mint 9 éve és 9 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A magyar női vízilabda-válogatott a harmadik helyen végzett a budapesti Európa-bajnokságon, miután a szombati bronzmérkőzésen 10-9-re legyőzte az olasz csapatot.

Eredmény, nők, a 3. helyért:
Magyarország-Olaszország 10-9 (2-3, 5-2, 0-2, 3-2)
————————————————–
A magyar csapat összeállítása:
Gangl Edina – Czigány Dóra, Antal Dóra 3, Kisteleki Dóra 1, Szücs Gabriella 1, Takács Orsolya, Kisteleki Hanna, Keszthelyi Rita 2, Tóth Ildikó, Bujka Barbara 2, Csabai Dóra, Illés Anna 1

Az olasz góldobók: Bianconi 3, Di Mario, Garibotti 2-2, Cotti, Emmolo 1-1

A londoni olimpiai negyedik, 2013-ban világ-, 2012-ben Európa-bajnoki harmadik magyar válogatott azzal az itáliai együttessel csapott össze a szombati kisdöntőben, amely a két évvel ezelőtti ötkarikás játékokon csak 7. volt, viszont az az évi Eb-t megnyerte, s címvédőként érkezett Budapestre. A két gárda legutóbb kontinensviadalon 2008-ban találkozott, az akkori bronzcsatát a magyarok nyerték 9-6-ra.
A margitszigeti meccsen a lelátókon helyet foglaló mintegy ötezer pólóbarát harsány buzdításától kísérve kezdhetett a Merész András szövetségi kapitány irányította magyar csapat, a vezető gólt azonban az olaszok szerezték, sőt a másodikat is (0-2). A hazai támadások erőtlennek és hatástalannak bizonyultak, egészen a nyitónegyed közepéig, amikor a balkezes center, Bujka Barbara harcos alakítás végén betalált, majd Keszthelyi Rita büntetőből egyenlített (2-2). Az újabb olasz előnyt viszont az első szünetig nem sikerült kiegyenlíteni (2-3).
A második negyedből három perc pergett le, amikor Antal Dóra nagy lövést zúdított a bal felső sarokba, majd egy újabb magyar emberelőnyös akció lezárásaként Illés Anna volt eredményes (4-3). Nem sokáig voltak gólhátrányban az olaszok (4-4), viszont még a nagyszünet előtt a Merész-alakulat visszavette a vezetést a duplázó Antal révén, majd a megúszó Keszthelyi alakította 6-4-re az állást. És még maradt idő a „közte háromra” is: a center Tóth Ildikó küzdött ki ötméterest, Antal pedig biztos kezű ítélet-végrehajtónak bizonyult (7-4).

A rivális szépített, majd – már a harmadik negyedben – ki is egyenlített (7-7). Ziccerek sora maradt ki ezután itt is, ott is, mígnem másodpercekkel az utolsó szünetet megelőzően büntetőt kapott a magyar csapat, Keszthelyi kísérletét azonban a kapus védte.
A befejező nyolc percben sokáig semmi érdemi nem történt, pontosabban a lehetőségeket kölcsönösen elpuskázták a felek, aztán csaknem három perc elteltével Kisteleki Dóra kapuba juttatta a labdát (8-7), majd Szücs Gabriella a hat az öt elleni játékot hatalmas, jobb felső sarkos bombával zárta le (9-7). Érkezett a válasz is, ám – amikor még bő két perc volt hátra – ötméteresből Bujka 10-8-ra módosította az eredményt, s okkal kiabálta egy emberként a lelátó közönsége: Magyarok! Magyarok! Még egyszer közelebb zárkóztak ugyan az olaszok (10-9), ám fordulat már nem következett be a mérkőzésen, győzött, ezzel pedig a budapesti Európa-bajnokság harmadik helyezettje  lett Magyarország női válogatottja.

„Azt gondolom, amit így az utolsó napon kihozhatott magából a csapat, azt ki is hozta” – nyilatkozta a találkozót követően Merész András az M1 csatornán. A szakember köszöntet mondott minden játékosnak, stábtagnak, és a szövetségnek, valamint külön kiemelte a szurkolókat, akik az egész Európa-bajnokság ideje alatt fantasztikus hangulatot varázsoltak a Margitszigetre. „A mérkőzés elején kicsit megleptek minket az olaszok azzal, hogy nem a szokásos zónájukat védekezték, az egész összecsapás rendkívül hullámzó volt” – tette hozzá a tréner.
Ami az eddigi női Eb-éremmérleget illeti, Magyarország a 12. medálját szerezte meg, két arany és öt ezüst után az ötödik bronzot.

Továbbiak Sport kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL