Lépjen kapcsolatba velünk

Csütörtöktől vasárnapig Gárdonyi Irodalmi Fesztivál

Csütörtöktől vasárnapig Gárdonyi Irodalmi Fesztivál

Ez a cikk több, mint 9 éve és 8 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Csütörtök este, azaz ma startol az egri várban a II. Gárdonyi Irodalmi Fesztivál. A négynapos programsorozat kézműves foglalkozásokat, történelmi és irodalmi játszóházakat, bábelőadásokat, valamint koncerteket kínál a családok számára, de lesz még vitézi próba, játékos-felfedező kiállítás, könyvvásár, szereplőválogatás „az Ostrom 2014” programhoz és egy kerti ünnepély a legendás író születésnapja alkalmából.

Történelmi-, irodalmi- és zenei programok széles választékával várják a családokat a GIF-en – jelentette be sajtótájékoztatón a fesztivál szervezője Szalainé Király Júlia. Az irodalomtörténész-muzeológus elmondta: csütörtökön 18:30-kor nyitják meg a fesztivált az egri várban, közvetlenül utána a magyar és az olasz kultúra közös kincseit tekinthetik meg az érdeklődők a Dobó-bástya kiállítótermében.

Péntektől vasárnapig 10 órától és 15 órától állandó programok várják a gyermekeket meseolvasással (Fabatka Népi Játszótér), különféle mesejátékokkal (Gárdonyi-kuckó), királyi várjátékkal (Levendula játszóház), vitézi próbával (Apródverseny, Gergők és Vicuskák) és kézműves foglalkozással (Várműhely). A családok vándormutatványosakkal is találkozhatnak (Vaga Banda gólyalábasok) a rendezvényen.

gif_fuzet_01

Pénteken fellép Lázár Attila (bábjáték Gárdonyi Géza: Állatmesék című műve alapján), a Sebő együttes (Csillagok Palotája) és a Hot Jazz Band.

Szombaton jellemzően inkább gyermekkoncertek lesznek (Apacuka zenekar, Kolompos Együttes, Galagonya Bábszínház). Még aznap szereplőválogatásra várják 10 órától a fiatalokat (Vicuskákat, Bornemissza Gergőket keresnek), 18:00-tól a Patka & Dvorák Színpad tart egy Radnóti estet a Zsinagógába.

A fesztivál alatt könyvvásár, interaktív tárlatvezetés a Gárdonyi házban és játékos kiállítás-felfedező Múzeumi várles) is lesz.

A programsorozat ünnepéllyel zárul vasárnap a Gárdonyi ház kertjében, ahol Saárossy Kinga, Blaskó Balázs színművészek és Karády István előadóművész emlékezik meg a legendás író születésének 151. évfordulójáról.

Továbbiak Bulvár kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL