Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Márk

Sötét
Fény

Musical, vígjáték és opera – egész nyáron szórakoztat a Pinceszínház

Musical, vígjáték és opera – egész nyáron szórakoztat a Pinceszínház

Ez a cikk több, mint 9 éve és 8 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Három hét alatt három új bemutató, a nyáron összesen közel 50 előadás – ezt kínálja az Egri Pinceszínház a színházbarátoknak. Hosszú évek óta újra operát is láthat a közönség.Már a beharangozó sajtótájékoztatón is elhangzott: nagyszabású nyári őrületre készül az Egri Pinceszínház. Előbb a Csoportterápia című című mjúzikelkámedit mutatták be Méhes László rendezésében. A zenés-táncos vígjáték igazi felüdülés a fülledt estéken. A színpadon hat különböző egyéniség különös problémáival szembesülünk, a végére persze minden megoldódik, miközben mind kiválóan szórakozhatunk.

Ezután a Jövőre veled ugyanitt következett, amelyet Pálfi Zoltán állított színpadra. A jól ismert romantikus vígjáték két ember különös történetét meséli el, aki megfogadják, egy adott napon újra és újra találkoznak majd…

E találkozás nemcsak az előadásra igaz, de a Pinceszínház egész működésére. Az alkotók meghatározása szerint szerelemszínházról van szó, mégpedig olyanról, amely mindannyiunk közös története, közös ügye lehet. Jó példa erre, hogy számos ismert, egykor Egerben játszott művész vállal szerepet az Érsekkertben idén nyáron.

Megismertetni, megszerettetni az operát

Jó példa erre a csütörtöki premier, az operaelőadás, amelyet Szatmári György rendezett. Az ő neve ismerősen cseng Egerben, itt játszott a kőszínházban, s tavaly színészként tért vissza a Tanulmány a nőkről-ben. Idén két egyfelvonásossal rukkol elő: az Esküdtszéki tárgyalással és az Éjféli operabemutatóval, amelyeket szépen összehangolt egy közös szállal. Előbbivel kapcsolatban elárulta: harmadéves főiskolásként ismerte meg a darabot, amelyet meglepően kevesen ismernek, pedig igazán illilk egy nyári sorozatba (is). Szatyi (ahogy mindenki ismeri) elárulta azt is: céljuk, hogy a műfaj újra teret kapjon Egerben, jövőre A sevillai borbélyt tervezik bemutatni, amelyből már most ízelítőt kaphat a publikum.

Nem kell félni, nem háromórás dögunalom

Rosina szerepét Baranyai Annett játssza, aki elmesélte, először lép fel Egerben, igaz, egy Handel Énekverseny kapcsán már járt a városban. Hozzátette: bár meglehet, hogy sokan félnek az operától, az érsekkerti produkció bizonyítja: alaptalan a félelem.

Szavait erősíti Kecskeméti Róbert is, aki ugyancsak ismerős a helyieknek, lévén a ’90-es években a Gárdonyi színház társulatának volt tagja. Elmondta: remek érzés újra „hazai pályán” színpadra lépni, kivált operában. – A legtöbben úgy gondolnak az operára, mint egy 3,5 órás dögunalomra, de ez még a tragikus operáknál sincs feltétlenül így. Az ilyen Vígoperáknál pedig, mint az Esküdtszéki tárgyalás, szó sincs erről, olyan az egész, mint egy zenés színház.

Három hét, három premier

Csoportterápia, Jövőre veled ugyanitt és az opera. Három hét alatt három különböző darabban lép színpadra Baráth Zoltán, aki végtelenül szerényen csak annyit mond ezzel kapcsolatban, így alakult.

– Természetesen inspirál a munka, hiszen három különböző rendezővel, három különböző stábbal dolgozunk együtt és három egészen más szerepről van szó. Van amelyik szerelem, egy másik szakmai becsvágy, míg egy harmadik a kíváncsiság… A színésznek az a jó, ha játszik, s nem tagadom: rendkívül jól esik, ha bíznak bennem.

 

Még koránt sincs vége

Természetesen a programok a harmadik premier után is folytatódnak, újra látható lesz mindhárom produkció, sőt a tavaly bemutatott Tanulmány a nőkről is. Augusztus 8-án családi Napot is tartanak az Alma együttessel és Hobóval.

Továbbiak Bulvár kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL