Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Auguszta

Sötét
Fény

Fejlesztések a Lenkeyben

Fejlesztések a Lenkeyben

Ez a cikk több, mint 9 éve és 6 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Több mint 150 millió forintból felújítják és kibővítik a Lenkey János Általános Iskola tornatermét és öltözőjét – jelentette be Habis László, polgármester ma sajtótájékoztatón.

Habis László hangsúlyozta: az uniós forrásból finanszírozott fejlesztések elsődleges célja, hogy az iskola épülete gyógy-testnevelési és erőnléti teremmel bővüljön, segítve a diákok egészségének megőrzését. Az új helyiségek időjárástól függetlenül biztosítják majd a heti 5 tanórai testnevelés megtartását.

A polgármester kiemelte: rendbe teszik az iskolaudvart is, és a gázüzemű fűtést napkollektoros vízmelegítőre cserélik, hogy az iskola energiaköltségei csökkenjenek.

Habis László kfejtette: a beruházás összköltsége mintegy 186 millió forint, amelyet teljes egészében uniós forrásból finanszíroznak. Közel 30 millió forint jut eszközfejlesztésre, az iskola új tanórai és szabadidősport kellékeket, valamint képességfejlesztő eszközöket vásárolhat.

_B1Q2827  _B1Q2875

A polgármester az eddig elkészült munkákról elmondta: a szükséges bontást követően a tornatermi falak, alapok feltárása és megerősítése megtörtént, a tornaterem és az öltöző fölötti acél födémszerkezet, valamint az acél tetőszerkezet elkészült, jelenleg a bádogos munkákat végzi a kivitelező.

Kiépítették a szennyvíz-csatlakozást is, a tornatermi aljzat és a cserépfedés kivételével a szerkezetkész állapotban van az épület. A tornatermi aljzat betonacél szerelését a hét második felében végzik el. A tetőcserép lerakását a jövő hét elején kezdik, ez a munka várhatóan egy hétig tart majd -tájékoztatott a polgármester.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL