Lépjen kapcsolatba velünk

Ma lehet utoljára mozgóurnát kérni a jegyzőtől

Ma lehet utoljára mozgóurnát kérni a jegyzőtől

Ez a cikk több, mint 9 éve és 6 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Ma 16 óráig kérhet mozgóurnát a helyi jegyzőtől a mozgásában egészségi állapota, fogyatékossága, illetve fogva tartása miatt gátolt választópolgár, ezt követően már csak a szavazás napján, a szavazatszámláló bizottságnál teheti ezt meg.

A mozgóurna iránti kérelmet a szavazóköri névjegyzékben szereplő, mozgásában egészségi állapota, fogyatékossága vagy fogva tartása miatt gátolt választópolgár nyújthat be péntek 16 óráig a helyi választási irodához.

Mozgóurnát személyesen, levélben, illetve a valasztas.hu oldalon online lehet igényelni. A mozgóurnát csak olyan címre lehet kérni, amely ugyanazon szavazókörben található, ahol a választópolgár lakik.

Arra hivatkozva nem lehet mozgóurnát kérni, hogy valaki a munkavégzése miatt nem tud elmenni a szavazókörbe.

A szavazás napján a lakóhely szerinti szavazatszámláló bizottságtól lehet kérni a mozgóurnát, de csak 15 óráig. Ha a mozgóurna iránti kérelmet a választópolgár saját kezűleg aláírta, akkor a kérelmet bárki beviheti a szavazóhelyiségbe, tőle nem kell meghatalmazást kérni.

A szavazás napján a mozgóurnát a szavazatszámláló bizottság két tagja viszi ki a szavazókör területén belül úgy, hogy az urna a szavazókör este 7 órai zárására megérkezzen.

Aki mozgóurnát kért, az „hagyományos módon”, a szavazókörben nem szavazhat, kizárólag mozgóurnával.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL