Lépjen kapcsolatba velünk

Indul a Nagy Rajzolás

Indul a Nagy Rajzolás

Ez a cikk több, mint 9 éve és 6 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Ingyenes programokkal (kiállítással, alkotó nappal) várja mától, négy napon át a grafika, a rajz, a festészet és a formázás iránt érdeklődőket a Vitkovics Alkotóház -tájékoztatta hírportálunkat Kühnéné Fekete Mária a rendezvény szervezője, az Egri Kulturális és Művészeti Központ közművelődési szakembere.

A programmal a „Nagy Rajzolás”  világkampányhoz csatlakozik az alkotóház, melynek idei célja természetes és mesterséges környezetünk, az emberiség természettel kapcsolatos felelősségének ábrázolása.

A rendezvény ma 18 órától egy festőművészeti kiállítással kezdődik a Vitkovics Alkotóházban. A tárlat Horváth Dániel festőművész, az Eszterházy Károly Főiskola tanárának 2008 és 2013 között készült munkáit mutatja be. A művész műhelytitkaiba is beavatja az érdeklődőket.

Holnap (október 16-án) egy alkotó napot szervez az intézmény. F. Balogh Erzsébet főiskolai docens vezetésével az Eszterházy Károly Főiskola Művészeti tanszékének harmad éves hallgatói festenek. A látogatók végigkísérhetik az alkotás folyamatát az első ecsetvonástól az utolsóig. Ezen a napon nemcsak figyelni lehet az alkotókat, a vendégek ki is próbálhatják a különböző rajzolási, festészeti technikákat, alkothatnak kisméretű képeket, óriás grafikát, városról készült fotókat alakíthatnak át zöld övezetté, és szobrokat készíthetnek természeti formákból, növényi kivonatokból.

Október 18-án 10 és 14 óra között az Eszterházy térre, a Bazilika lépcsőire települnek az alkotói műhelyek, ahol életnagyságú figurákat, üvegen át rajzolt természeti képeket, szénnel, tussal, krétával készült óriás képeket lehet alkotni.

Az októberi Nagy Rajzoláson 15 ország és több mint 200 ezer ember vesz részt, melynek célja, hogy felébressze az emberiségben a festés, rajzolás vágyát, és felhívja a figyelmet a művészeti pedagógusok hivatására, feladatára.

 

A Vitkovics Alkotóház programjai:

Október 15. (szerda) 18 órától: Horváth Dániel festőművész kiállításának megnyitója a Vitkovics Alkotóházban

Október 16. (csütörtök) 9 órától 18 óráig: „Ez a mi világunk” alkotó nap a Vitkovics Alkotóházban

Október 18. (szombat) 10 órától 14 óráig: életnagyságú figurák, óriás képek, tárgyak alkotása természeti formákból

Továbbiak Bulvár kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL