Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Gedeon, Johanna

Sötét
Fény

Idén a Szépasszony-völgyben rendezik az Egri Csillag Borfesztivált

Idén a Szépasszony-völgyben rendezik az Egri Csillag Borfesztivált

Ez a cikk több, mint 9 éve frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Május első hétvégéjén neves borászaink az eddigiekről eltérően, a vár helyett a Szépasszony-völgyben mutatják be a nagyközönségnek pincészetük legjobb Egri Csillag és Egri Bikavér borait.

A családias hangulatú fesztiválon kicsik és nagyok számára egyaránt színes a programkínálat. Napközben izgalmas játékok, esténként pedig ismert előadók koncertjei szórakoztatják majd a látogatókat.

Idén 25 termelő 50 borát kóstolhatják az érdeklődők.

AZ EGRI CSILLAG BORFESZTIVÁL EREDETE

2010-ben az egri borvidék összefogásának szimbólumaként megszületett az egri fehér cuvée bor gondolata. A bor neve Egri Csillag lett. Az egri borvidéken ilyen horderejű borászati döntés nem született az elmúlt 100 évben. Ez a bor Eger vörös cuvée bora, az egri bikavér mellett, annak fehér párjaként meghatározója lehet az egri borvidéknek.

Az Egri Csillag az az egri házasítás, mely kifejezi a termelőterület sajátosságait, és teret ad a borvidék fajtalehetőségeinek. Az Egri Csillagot az adott szüretet követő év március 15-től lehet forgalomba hozni. Ennek megfelelően az első Egri Csillag borok hivatalosan 2012. március 15-én debütáltak.

A bontást 2012. április 8-án a kulturális, zenei- és borászati programokban gazdag I. Egri Csillag Borfesztivál követte, melynek az egri vár adott méltó otthont. Húsvét vasárnap minden Egerbe látogató megízlelhette a 23 egri borászat 23 Egri Csillag és 23 Egri Bikavér borát.

Továbbiak Bulvár kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL