Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Gedeon, Johanna

Sötét
Fény

Nyitrai Zsolt: legyünk büszkék Egerre!

Nyitrai Zsolt: legyünk büszkék Egerre!

Ez a cikk több, mint 8 éve és 11 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A megállapodás nemcsak az egrieké, hanem kihat a környékbeli településekre, az ott élő emberekre, valamint egész Heves megyére – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

Az országgyűlési képviselő keddi napirend előtti felszólalásában felidézte, 2014 szeptemberében Habis László egri polgármesterrel közösen hivatalában keresték fel Orbán Viktort, hogy a város fejlesztéséhez kérjék a kormány támogatását. Volt egy szlogenünk: „Legyünk büszkék Egerre, a fejlődés velünk folytatódik!” – tette hozzá Nyitrai Zsolt.

Emlékeztetett, április 10-én a Modern Városok Program keretében Egerbe látogatott a miniszterelnök. A kormány álláspontja, hogy a vidéki Magyarország fejlődésének kulcsa a vidéki városokban van, ők lehetnek a fejlődés motorjai – jelentette ki, hozzáfűzve: erős vidéki városok nélkül nem lesznek erősek a falvak sem.

A Modern Városok Program keretében létrejött megállapodás elemeit ismertetve kifejtette, négysávos autóút fogja összekötni Egert az M3-as autópályával. Mint mondta, ezáltal nemcsak gyorsabb és biztonságosabb lesz az út, hanem a fejlesztés a városba vonzhatja a vállalkozásokat, és a településen működő cégeknek is több megrendelése lehet.

A megállapodás másik fontos pontja az egri vár ügye – folytatta Nyitrai Zsolt. Hangsúlyozta, a döntés következtében újra állhat majd Dobó István palotája, és megvalósulhat Magyarország legnagyobb középkori katedrálisának főhomlokzati újjáépítése.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy ebben az évben az egri vár a Múzeumok Éjszakája program kiemelt országos központja lesz.

A városban létrejön majd egy tízpályás új uszoda, sportszálló, orvosi és igazgatási épületek, valamint parkolók – emelte ki. Úgy fogalmazott, Magyarország rendezi a vizes világbajnokságot, ezért indokolt, hogy Egerben létrejöjjön egy modern nemzeti úszó- és vízilabdaközpont.

Elmondta, azt is, hogy a MÁV átad Egernek egy 9 hektáros területet, hogy abból ipari park lehessen majd, emellett az egyeztetésen szóba került a laktanya épületének hasznosítása is egy esetleges szolgáltatóközpont formájában. Leszögezte, fontosnak tartják azt is, hogy a település is részese legyen a digitális fejlesztéseknek.

A közel 50 milliárdos fejlesztési programokról szólva elmondta, a megállapodás nemcsak az egrieké, hanem kihat a környékbeli településekre, az ott élő emberekre, valamint egész Heves megyére. Létrejöhet a modern város, a régi hagyományos értékek megőrzésével; legyünk büszkék Egerre, a fejlődés velünk folytatódik! – zárta felszólalását Nyitrai Zsolt.

Továbbiak Kiemelt kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL