Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Emma

Sötét
Fény

A fagyi és a kürtőskalács szerelme

A fagyi és a kürtőskalács szerelme

Ez a cikk több, mint 8 éve és 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Nem rég még csak az amerikaiak örülhettek a csodás keresztezésnek, szombat óta azonban mi, egriek is megízlelhetjük milyen az, amikor a fagyi és a kürtőskalács összejön. Cukorsokk, az tuti. De finom! Én már próbáltam.

Szóval Egerben is megnyílt az új sláger, a fagyival töltött kürtőskalács kicsiny otthona. A Jókai utcában, a ParadIce néven futó kis üzletnél, azaz kiadó ablaknál álltunk sorba, hogy elmondhassuk Nektek az élményeinket.

Egy kedves barátnémmal nekivágtunk a hétfői esős időnek, mert a szénhidrát is kell, meg a kaland is kell. Két tündérien bájos hölgy fogadott bennünket, és azonnal munkához is láttak, hogy segítsenek cukorhiányunkon. Elsőként tesztelhettük a két édesség összeházasítását, nem is tudom, melyikünk izgult jobban.

1457047328747 (1)

A dolog lényege, hogy egy friss, meleg kürtőskalácsot szépen, egyenletesen kikennek némi Nutellával, majd szépen, egyenletesen telenyomnak fagyival! Tudom, tudom, hideg van még hozzá. És az eső is esett. De egyszerűen nem tudtam tovább várni. Borzasztó kíváncsi voltam, milyen lehet egy ilyen csoda, ami már Amerikában is sláger lett.

A kürtőskalács pont olyan, amilyennek lennie kell: finom. Belül puha, kívül ropogós. És édes. Mondanom sem kell tökéletes párosítás hozzá a Nutella, kalóriák ide, vagy oda. A fagyi kevésbé erőteljes ízű, de nagyon krémes és könnyű az állaga. Egyébként választhattok, hogy vanília vagy banán ízűt szeretnétek, én az előbbire szavaztam. Kaptam rá némi ajándék aszalt gyümölcsöt, ami nagyon jól passzolt az eddig felsorolt ízkavalkádhoz. Az egész egy édes, kellemes nyalánkság – cukorral borítva.

Azt azonban fontos leszögeznem, hogy a gyorsevők előnyben lesznek, mert a cucc olvad és folyik. Hiába csippentettük össze az alját, csak az evés sebességének növelése segített a problémán. Talán egy nagyobb pohár, vagy valami tárolóalkalmatosság segítene a problémán, az élmény mindenesetre fantasztikus volt, ebben mélyen egyetértettünk. Szóval, ha szeretitek az édességet, és nem féltek attól, hogy egy rövid időre maszatkirályok és -királynők lesztek, akkor ne habozzatok kipróbálni!

A konzervatívabbak kérhetik külön-külön is, de érdemes halmozni az élvezeteket!

Továbbiak Bulvár kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL