Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Emma

Sötét
Fény

A másnap egy más nap

A másnap egy más nap

Ez a cikk több, mint 8 éve frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Városkánk hemzseg a szórakozóhelyektől, meg persze akárki, akármikor alkothat egy vagány házibulit. Folydogál az alkohol, fogynak a sörök, patakzik a bor, előkerülnek a rövidek. A fergeteges és remek jelzőkkel ellátott buliknak azonban gyakran van egy hátulütője. És ez általában csak másnap reggel támad. 

Az édes mámorba fulladt iszogatásból másnap könnyen párás tekintetű fogadkozás lehet, ha nem vigyázunk. A kettérepedni készülő koponyánk hamar arra az útra terelhet, miszerint soha többet, egy kortyot se nem! Émelygéssel küzdve vigyorgunk a szomszéd nénire, miközben munkába, vagy épp a kisboltba támolygunk.

másnap

Egész napos masszív szenvedés után már a meztelenül hangamezőn táncolás is elfogadható megoldásnak tűnhet, amennyiben enyhíti a másnaposság okozta halálvágyunkat. Egy próbát megérhet, ha ezzel elkerüljük azt, hogy a sarokban, magzatpózban kuporogva járjon rajtunk hideg-meleg oda-vissza.

Utólag roppant zsenialitás jellemzi a másnapos embert, így elkezdi kutatni a megoldást, és pontról pontra elemzi saját viselkedését, hátha kiderül, mit és hol szúrt el vastagon. Nos, talán már az elején lyukra szaladtunk, ha nem ettünk, mielőtt belevetettük magunkat  az éjszakába. Saláta félretesz, elő a zsírosabbal!

A csöppet sem mértéktelen alkoholfogyasztás közepette nem árt beiktatni egy-egy pohár vizet, gyümölcslevet – ha nem száradunk ki, akkor a másnap nem fogja egy buldózer erejével lekaszálni az idegszálainkat. Ha pedig mégis utolért bennünket a „másnapi sokk”, akkor először is fogalmazzuk meg magunkban, hogy kitartunk. Reggelire próbáljunk valami könnyűt enni, vigyünk be C-vitamint, fogyasszunk folyadékot.

Egy kávé, vagy egy gyógytea sokat segíthet, ha nem sikerült teljesen felébredni, és a fejfájást is csillapíthatjuk egy jó alvással, vagy egy szem gyógyszerrel. Igyekezzünk kipihenni magunkat, némi hideg borogatás is jót tehet sajgó fejünknek. Próbálkozhatunk egy könnyű sétával, tornával. A friss levegő mindenképp használ, a mozgás pedig köztudottan boldogsághormont termel. És mi másra lenne most szükségünk?

Továbbiak Bulvár kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL