Lépjen kapcsolatba velünk

Frissített! – Ezentúl modernebb műtőkben operálnak majd Egerben

Frissített! – Ezentúl modernebb műtőkben operálnak majd Egerben

Ez a cikk több, mint 7 éve és 11 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Új helyét foglalta el a Központi Műtő a Technológiai Tömb második emeletén, a Markhot Ferenc Kórházban. Május 17-től már itt végzik a szakemberek a műtéteket.

Az új helyen tíz, korszerűen felszerelt műtőegység áll a betegek rendelkezésre, illetve több modern kézi eszköz is segíti a műtéti munkát. A fejlesztések között fontos szerepe van annak, hogy a műtők korszerű légtechnikával rendelkeznek, ezáltal a műtéti fertőzések kockázata jelentősen lecsökken.

Négy új altatógépet kapott a kórház, ezek a gépek kevesebb altatógázzal működnek, kisebb a betegek számára a kockázat, állapotukat hatékonyabban lehet figyelemmel kísérni.

200

Ezenfelül a modern műtőkben a legkorszerűbb vérzéscsillapító eszközzel tudnak dolgozni a sebészek, illetve négy olyan műtőlámpát is fölszereltek, melyek kamerával rendelkeznek. Monitoron kinagyítva látható a műtéti terület, biztosítva ezáltal a pontosabb sebészi munkát. A műtőkben a helyszíni röntgen felvételt és a beteg CT vagy MR felvételeit is ki tudják vetíteni.

A Központi Műtő beköltözésével, befejeződött az új technológiai Tömbbe való átköltözés, új helyén működik a Gyermek osztály, az Intenzív osztály, a Sürgősségi Betegellátó osztály, a Központi Labor, a Higiéniai osztály, a Vérellátó.

Továbbiak Kiemelt kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL