Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Gedeon, Johanna

Sötét
Fény

Hamarosan újra locsog és csobog

Hamarosan újra locsog és csobog

Ez a cikk több, mint 7 éve és 9 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Korábban mi is írtunk a Dobó téri szökőkút előnytelen találkozásáról a tűzoltóautóval. A napokban arra jártunk, és azt tapasztaltuk, hogy szegény szökőkút még mindig a baleset hatása alatt áll. Megkérdeztük az illetékeseket, mikorra várható újra csobogás?

Mivel a Dobó téri szökőkút még mindig nem tért magához a tűzoltóautó által okozott traumából, megkérdeztük Zentai Lászlót, az önkormányzat médiareferensét az üggyel kapcsolatban.

szökőkút

A hónap végéig még marad a kordon és a borítás

Zentai Lászlótól megtudtuk – az eset miatt egyetlen Dobó téri rendezvény sem marad el. A szökőkút gyakorlatilag egy medence, amely speciális műanyag és fém lábakon áll, ezek a támasztékok törtek el és dőltek ki akkor, amikor a tűzoltóautó ráhajtott a szökőkútra – mondta el. Hozzátette: a helyszíni szemle és kárfelmérés után a kivitelező megjelölte a szükséges javításokat, s ezeket beárazva adott 8 millió Ft-os árajánlatot, melyet önkormányzatunk továbbított a Katasztrófavédelemnek.

A hatóság közlése szerint rendelkeznek ilyen esetekre vonatkozó felelősségbiztosítással – tudtuk meg.

Arról is érdeklődtünk, mikor fog újra üzemelni a megrongálódott szökőkút. Ezzel kapcsolatban a következőket mondta el: a szökőkút a speciális alkatrészek beszerzése miatt leghamarabb június végén indítható be újra. Hangsúlyozta: a tartóelemek nem szoktak ilyen mennyiségben, egyszerre eltörni, hiszen azokat nem tűzoltóautó, hanem a kút medencéjének a megtartására tervezték. Cseréjük általában nem tucatjával történik, ezért az ilyen alkatrészek nagyobb mennyiségű beszerzése időbe telik, ezt kell megvárni, maga a helyreállító munka 3-4 munkanapot jelent majd – mondta el.

szökőkút

Június végétől újra csobogástól lesz hangos a tér

Zentai László a következőkre tért még ki – az eset kapcsán általánosságban elmondhatjuk, hogy a Dobó tér forgalomtól elzárt terület, a szökőkút jól láthatóan, burkolatában és a lámpatestekkel is elkülönül a tér más részeitől, s arra személyautóval sem szabad ráhajtani. Kiemelte: a szökőkút megóvására és elkerülésére a rendezvényt bejelentők figyelmét is minden alkalommal nyomatékosan felhívjuk, sőt, adott rendezvények idején eleve az önkormányzat az, aki ezt a területet különböző intézkedésekkel megóvja, vagy elzárja a forgalom elől (például az Eger Rallye, vagy Advent). A Dobó téri céllal a belvárosi behajtásra jogosultaknak (pl. rendezvényeket kiszolgáló szolgáltatók, stb.) is ennek megfelelően kell közlekedniük: a tér déli oldala a Városháza és Minorita templom előtti sávban egyfajta szervizútként szolgál a számukra, a tűzoltók ezen az útvonalon a tér bármely pontját megközelíthetik, ha ez szükséges – tette hozzá.

Hamarosan tehát újra üzemel, jó kis hűsítő lesz a nyári melegben. Addig is, emlékeztek a galériánkra a városi szökőkutakról? Nem? Akkor gyorsan kattintsatok ide!

Továbbiak Kiemelt kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL