Lépjen kapcsolatba velünk

Légiriadót modelleznek egész Heves megyében!

Légiriadót modelleznek egész Heves megyében!

Ez a cikk több, mint 7 éve és 7 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Az úgynevezett „morgató” próbától nem kell megijedni. A Katasztrófavédelem ismét ellenőrzi, hogy rendben működnek-e ezek a fontos eszközök.

Nagyjából hat másodperc hosszan búgnak fel a szirénák, a próba során kiadott jelzéseket kizárólag műszaki ellenőrzés céljából adják le, és semmilyen veszély bekövetkeztét sem jelzik, a lakosság részéről semmiféle teendő nem szükséges – áll a Katasztrófavédelem közleményében.

Csak próba... Nem jelent rosszat, ha megszólal a sziréna!

Csak próba… Nem jelent rosszat, ha megszólal a sziréna!

Fontos eszközökről van szó

Egy bekövetkezett, vagy előre jelzett katasztrófa esetén a hatóságok ezekkel az eszközökkel is riaszthatják az állampolgárokat, így fontos tudni, hogy hol szólalnak meg, illetve szükséges-e a sziréna esetleges javítása.

A szirénák üzempróbájának végrehajtása a lakosság védelmét és biztonságát szolgálja, az ezzel járó kellemetlenségért a lakosság megértését kérik a szakemberek. Egerben augusztus 22-én, illetve 23-án lesz hallható az a jellegzetes hang, amit a fiatalok csak a filmekből ismerhetnek, az idősek azonban rettegve gondolnak vissza rá. A teszt pontos ütemterve itt található meg, s hogy tudjuk mire számíthatunk, meg is hallgathatjuk.

Továbbiak Kiemelt kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL