Lépjen kapcsolatba velünk

Török pénzek is segíthetnek Eger megújulásában

Török pénzek is segíthetnek Eger megújulásában

Ez a cikk több, mint 7 éve és 7 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel találkozott a Külügyminisztériumban Nyitrai Zsolt. A négyszemközti egyeztetésen a miniszter törökországi útja előtt tárgyaltak Eger és a török partner együttműködésének erősítéséről.

Nyitrai Zsolt közvetlenül a történelmi jelentőséggel bíró látogatás előtt találkozott Szijjártó Péterrel. A magyar külgazdasági és külügyminiszter az az első magas rangú európai politikus, aki a júliusi puccskísérlet óta Törökországba utazik, ahol Orbán Viktor őszi ankarai útját készíti majd elő. A megbeszélésen szó esett arról, miképpen lehetne erősíteni az együttműködést, például minél több török forrást bevonni egyebek mellett az egri turisztikai fejlesztésekbe, amelyeknek elsődleges célja a török műemlékek felújítása, rekonstrukciója.

14138552_10206749328761771_2009408815_n

Nyitrai Zsolt és Szijjártó Péter

 

A kapcsolatok másik fontos területe az oktatás. A találkozón tárgyaltak arról is, miként lehetne nemzetközi ösztöndíj-programokon keresztül minél több külföldi diákot vonzani az egri felsőoktatási intézménybe, az Eszterházy Károly Egyetemre. Szijjártó Péter és Nyitrai Zsolt megállapodtak arról is, hogy lehetőség szerint a jövőben is minél több magas rangú külföldi vezetőt, diplomatát, illetve diplomatafeleséget hívnak meg Egerbe, hogy hírét vigyék a városnak. Erre jó példa a diplomata szüret, amely kiváló lehetőséget ad arra, hogy világszerte népszerűsítsék az egri bort.

Továbbiak Kiemelt kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL