Lépjen kapcsolatban velünk

EgerHírek

Mai névnap

Bertalan

Nem ciki a farhátat dicsérni az egri piacon

Gasztro

Nem ciki a farhátat dicsérni az egri piacon

Az embert fiatal korában a far, a hát, a comb, a nyak foglalkoztatja, aztán biztos megöregszik, semmi nem történik, csak összefolynak a betűk, lesz farhát és combnyak. Megint minden erről szólKörülnéztünk az egri piacon, divat-e még csirkefarhát.

A combnyaktöréstől félni kell, a csirkefarhátat pedig enni. Vagy az aktív korban félni, hogy ne kelljen majd csirkefarhátat enni. És spórolni. Elnézést érte, ha most az derülne ki, hogy nem túl fantáziadús módon, nekünk is a szegénység az öregség jut eszünkbe a csirkefarhátról. Az apropót az szolgáltatta, hogy bizonyos előrejelzések szerint nagy mértékben, 10 százalék körül drágulhat a sertéshús ára. A csirkefarhát pedig örök divat, bármikor vissza lehet térni hozzá. Nem lesz ciki. Körülnéztünk hát az egri piacon. Divat-e még a csirkefarhát? Vagy már megint az.

_U6I9254-2 (1)

farhát

A piacon minden üzletben 200 forintba kerül egy kiló farhát. Megtudtuk, hogy a vágóhídon amikor a csirkét darabolják, bármilyen módszer szerint is, mindig az a vége, hogy a farhát marad utoljára .Olyan lehet ez, mint mikor, az osztályból csapatot választ a két kapitány a focimeccshez, mindig a legbénább marad utoljára. Pedig nem is biztos, hogy a legbénább. Csak olcsó. De nézzük, ki hogy dicséri a farhátat.

_U6I9247-2 Ágnes

Ágnes

Ágnes árulja a farhátat. Elmondta, hogy . Ha a vevő azzal kezdi, hogy kér egy kiló farhátat, biztos lehet benne, hogy a nemesebb részeket is tőle veszi majd meg. Ezért tartja alacsonyan a farhát árát.

_U6I9244-2 Mária

Mária

Mária szenvedéllyel beszélt a farhátról. Szerinte abból van a legjobb húsleves. Azt mondja, a farhát tulajdonképp egy csónak, s mint olyan, a legalkalmasabb arra, hogy megtöltsük, majd megsüssük. Recepttel is szolgált azonnal a töltelékre vonatkozóan. Só, bors és tojás mindenképp legyen a töltelékben, valamint majoranna és petrezselyem. Megkérdeztük tőle, hogy alaplét főzni farhátból luxus dolog -e. Azt mondta nem, de a húst kötelező lecsócsálni a csontról, kidobni tilos. A férjével ketten három napig esznek egy adag húslevest, amit másfél kiló farhátból készít.

_U6I9258-2 Anikó

Anikó

Anikó, aki szintén kínálja a farhátat, elmondta, hogy viszik ám nagyon, van aki öt-hat kilót is visz egyszerre. Van belőle luxus kivitel is, amikor a fejet is rajtahagyják a vágóhídon. A vidámságból most azért vegyünk vissza egy pillanatra, Anikó elmondta, hogy ez ugyanaz a farhát, amit akciózva 50 forintos áron a kutyások is szívesen visznek.

_U6I9274-2 Erzsébet

Erzsébet

A teljességhez tartozik Erzsébet is, aki inkább tarja csontot vesz, mert a csirkéből gyenge leves van. A marhahúslevest szereti egriesen, ami nagyjából annyit tesz, hogy kockára van vágva benne a hús is és a zöldség is.

_U6I9279-2 György

György

Gyuri a farhát dicséreteként elmondta, szerinte az a helyzet, hogy nyugdíjasok, ez nem vicc, felülnek a buszra, kimennek a Lajosvárostól kezdve Csebokszáriig mindenhová, hátha van jutányosan egy húsosabb darab, amiből egy jó pörköltet és egy húslevest is lehet csinálni.

 

 


Tovább olvasás
Önnek ajánljuk

Továbbiak Gasztro kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön mit szól ahhoz, hogy az Egri borvidék borospalackja után lesz egyedi, egri borospohár is?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Lájkoljon minket a friss hírekért!



Legtöbbet olvasott

FEL

Oldalainkon bizonyos technikai adatokat rögzítő cookie-kat (sütiket) használunk statisztikai célokból. Ezekről és adatai kezeléséről olvashat friss adatvédelmi tájékoztatónkban. Elolvasom

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás