Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Tivadar

Sötét
Fény

Pol-Beat: HALOTT VIRÁGOK ILLATA

Pol-Beat: HALOTT VIRÁGOK ILLATA

Ez a cikk több, mint 7 éve és 5 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Az Eger Hírek most a kimúlt szegfűket, a helyi szocikat, a kommancsok törmelékét elemzi. Korábban már végeztünk egy mélyfúrást arról, hogy miként néznek ki az egykori egri szadeszosok, most azt elemezzük, hogy mi lett, mi maradt a megyeszékhelyi maszopból. Előrebocsátjuk: nem sok.

A helyi szocik ugyanolyan, vagy kicsit rosszabb állapotban vannak, mint az országos elvtársak, mert ők itt Egerben szintén szétestek, de ráadásul nem is látszanak. Azonban lehet, hogy ez hosszú távon jó, látva a központi dolgokat. Sokáig övék volt itt minden, két alkalommal is elvitték az összes Heves megyei parlamenti mandátumot, akkor még 6 volt. „Veres Heves”- mondták anno az egri lángososnál.

Összességében sokat nem profitált ebből a megye, a helyi elvtársak annál inkább. Volt itt kórházprivatizáció, árulás, nagy és nagyobb mutyik, kivéreztetés, ármány, mint egy jófajta brazil sorozatban. Több évadot is megélt. Őszöd után szétestek ők is errefelé, mostanra sem találják magukat. Most összeszedtük azokat a balos népeket, akik valaha számítottak itt.

TÓTHNÉ BÁNSZKI ZSUZSA

bnszki-zsuzsa-kicsi

TÓTHNÉ BÁNSZKI ZSUZSA

Nagy Imre komisszárja volt a városházán. Az utolsó pillanatban dőlt el, hogy ő lánynak születik. Közös KISZ-tábor a fiúkkal, guantanamera, miegymás. Nem ügyetlen asszonyka, operatíve rendbe tartotta (a szociknak) a hivatalt meg a politikai szervezési ügyeket. Nem sokan szerették. Mostanában civil turisztikai, meg egyéb kavaró, kamarai hátszéllel, pénzzel.

FLASKAY MIKLÓS

Letöltés 2013 08 008 x

FLASKAY MIKLÓS

Nagyon fárasztó tanárember, a Közgyűlésben sokat beszélt vég és értelem nélkül. Egyes hírek szerint besúgó volt az átkosban, de ez ennél a formációnál nem meglepő.

TÖRÖK ZSOLT

Török Zsolt sajtótájékoztatója

TÖRÖK ZSOLT

A helyi kommerek ifjú Töröke. Hehe. Ő már nem a KISZ-ből, hanem a BIT-ből (a 90 után születetteknek: Baloldali Ifjúsági Társulás) indult. Nagy tábor-és buliszervező, boroskóla, modertóking meg depesmód. Képviselő volt az egri Közgyűlésben. Egy hármasalá néptribün. A Heves megyei Fidesz bénaságának köszönhetően lett két alkalommal országgyűlési képviselő, amikor a szocik 6:0-ra vitték a megyét.

Szívesen börtönbe zárta, és a vagyonelkobzásra ítélte volna a megvert Szász Károlyt. Alkalomadtán még diplomát is vizionált magának. Tán szóvivő is volt, de nem állt jól neki. Legutóljára az összezavarás miatt  Bács megyében indították, de ott sem rúgott labdába. Azóta panaszkodott arról, hogy nincs pénze.

JÉKLI SÁNDOR

Képkivágás

JÉKLI SÁNDOR

Ami az országos MSZP-nek Ferge Zsuzsa, az volt a helyi szociknak Jékli Sándor. Nagy kutató-pályázó-elemző-kritikus-vizionáló. Ha lehet ilyet mondani, egy józan, higgadt szocialista-lokálpatrióta hangot ütött meg. Még a Habis-éra alatt is intézményvezető tudott maradni, egészen addig, amíg Palotai Zsuzsa irodavezető menye át nem vette a helyét.

NAGY IMRE

mszp121123-1

NAGY IMRE

Történelmi név, helyi adottságok. Tipikus KISZ-es karrier (nem, nem a CAOLA Nagy Imréje), fiatalon vörös csillag, aztán meg a zavarosban halászva gazdasági nyomulás. Szuperinfó, Imola, miegymás. Meglepetésre ő váltotta Ringelhann Györgyöt az egri polgármesteri székben pont akkor, amikor országosan narancshenger volt. Közös MSZP-SZDSZ jelöltként futott be. Vele vett a város egy „Nagy lendületet”.

Az uszoda megépítésének ősi ellensége (innen a gúnynév: Nagy- Lapos Imre), végül nem tudja legyűrni a korábbi akaratot és létrejön a Bitskey Aladár Uszoda. Azért láttuk párszor az uszodai VIP-ben meccset nézni, jobb későn, mint soha. Polgármesterként azt csinált, amit akart, az ellenzéke harmatgyenge volt. Kétszer országgyűlési képviselő is lett, ott ült. Országos kapcsolataiból nagyon szerényen profitált Eger. Annyi volt, hogy az országos MSZP rátette a fejét egy óriásplakátra. (Nem emiatt buktak.)

Az ő idejében hagyta el városunkat a Philip Morris, zárt be a dohánygyár. És ezért el sem verték rajta a port. Bírósági ügye is volt, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésében találta bűnösnek a törvényszék. Regnálására úgy tekinthetünk, hogy nagy volt a várakozás és még nagyobb az eredménytelenség. Olyan tájidegen szoci volt. Sok sorstársával együtt ő is Ferenc testvér miatt múlt ki.

JÁNOSI ZOLTÁN

maszpsajt0917janosi0001

JÁNOSI ZOLTÁN

Ő is a BIT-es vonalon indult el, Török Zsolt spanjaként, de aztán önálló tudatra ébredt. Városi képviselőként próbált fiatal szoci arc lenni, az a baj, hogy ez sikerült is neki. Nem sok vizet zavart a Közgyűlésben, a városi szervezetben kavarógépként emlékeznek rá.

KORÓZS LAJOS

lajos (1)

KORÓZS LAJOS

A szoci harcoló alakulat szinte egyetlen túlélője. A pályaív a szokásos, KISZ, majd a foximaxi valami helyi változata. Egyszer bajusszal majd bajusz nélkül. Szociológusnak mondja magát. Volt államtikár is, az ő ideje alatt csökkentek a szociális intézményekben lévők normatívái. Megszavazta a 13. havi nyugdíj elvételét, levették az orvosok és az ápolók fizetését.

Legutóbb Hatvanban (!) indult országgyűlési képviselőjelöltként, listáról csúszott be a Házba. Ellenzéki képviselőként jelen van, folyamatosan hergeli a fideszes nyugdíjas mamákat, legutóbb nekünk is nyilatkozott.

MERCZEL JÓZSEF

m1-24096-14290200

MERCZEL JÓZSEF

100% pártmunkás. A szocialista elvtárs velünk élő prototípusa. Kívül, belül. A pasi egy humán időutazás. Róla most ennyi elég is.

SÓS TAMÁS

sós

SÓS TAMÁS

Ami a kocsikban a Wartburg, az emberben Sós Tamás. Régi modell, bumszli, de kitartóan megy előre. Átmeneti lúzerségét mutatja, hogy az MSZP számára közéletileg nehéz, gazdaságilag könnyű időszakában (1990-93) ő nem cégeket halmozott fel, hanem biztosítási ügynökként és zöldségesként dolgozott. Csak a megfelelő időre várt, ami el is jött. Országgyűlési képviselő lett, de a terepe igazából a megyei közgyűlés volt.

A szocik megyei elnöke. Az ő nevéhez fűződik a Markhot Ferenc Kórház privatizációja, ő volt a Hospinvest érdekeinek helyi képviselője. Utolsó megyei közgyűlési elnökségét a fideszes Ambrus Zoltán árulásának köszönhette. Az utolsó országgyűlési kampányban elmerült a diplomájában.

SZALÓCZI GÉZA

Szalóczi-Géza

SZALÓCZI GÉZA

Az ember a létrával. Ő biztosan jobban szeretné, ha az előző- liberálisokat elemző- cikkünkben emlékeztünk volna róla, de a városi közvélemény egyértelműen ebbe a szoci csapatba sorolja, úgyhogy itt van. Az egri felső 100 tagja volt, pl. amikor az Egri Dohánygyár állandó ügyvédjeként részt vett a dolgozók leszerelésében (lásd. feljebb Nagy Imre, Philip Morris).

Azóta teljesen megváltozott a szemlélete, a szmokingot usankára cserélte. Országos hullócsillaggá vált a 2014-es országgyűlési választások kampányában a létrájával. Ezen a választáson tervszerűen elbukott, érthetelen, hogy még a városi testületbe sem került be. Beszéd helyett inkább ordít. Azt hiszi, hogy ezt valaki szereti.

MIRKÓCZKI ZITA

mirkoczki-zita

MIRKÓCZKI ZITA

A városi Közgyűlés szépségdíjasa. Ő vezeti most a városi MSZP-t. Nincs könnyű helyzetben. Nem találja a helyét és a hangját a helyi öreg rókák törmelékei, és az országos bénázások között. Lehet, hogy ő Mirkóczki Ádám (JOBBIK) titkos szövetségese?

SZIGETHY ANNA

91b3a15752efc2fec128cd7271ccb11d_large

SZIGETHY ANNA

A helyi maszop addiktológusa, az MSZP Generál Veronikája. Több ciklusban volt városi képviselő, ő intézte el, hogy a taxisok behajthatnak a városban védett helyekre is, ami az utas szempontjából jó. Meghatározó női politikus volt. Jelenleg a Markhotban dolgozik.

PÁL GYÖRGY

pal

PÁL GYÖRGY

Városi képviselő volt, sőt helyi MSZP-elnök is, a helyi szocik fiatal csapatából nőtte ki magát, de mostanra elmerült. Nem küzdött eléggé, pedig nagy karatés.

FÖLDVÁRI GYŐZŐ

a040575c801a6c0302de501e4189b253

FÖLDVÁRI GYŐZŐ

Gyurcsány Ferenc (DK) helytartója. Városi közgyűlési képviselő. Nem értjük, hogy miért lett az. Nem egy aktív valaki, de talán városi szempontból jobb is így.

SZÁNTÓSI RAFAEL

3dc53a1

SZÁNTÓSI RAFAEL

A Rafi. irányítója volt a városi vagyon privatizálásának: az értékes ingatlanokat kivitték a BEKSZ Házgazda Kft.-be, amit régi balosok uralnak. Ez megérne egy mélyebb elemzést. De nem teszi senki sem. Felsőtárkányban tolja napjainkban.

NAGY ISTVÁN

mszp10010001

NAGY ISTVÁN

Polgármesterjelölt is volt, nem sok sikerrel. Egy ember tele ambícióval, de ez önmagában kevés. Ő bármikor visszatérne. Nagy bizniszmen hírében áll.

Nos, a helyi szociknál ennyi az álló, guggoló és fekvő sor.

Összegezve: az MSZP és törmelék részei (DK) sohasem voltak még ilyen kilátástalan helyzetben, mint most. Csakúgy, mint országosan, a láthatáron sincs senki olyan, aki kihúzná őket a slamasztikából, és elkezdené a giddensi új balodal összerakását.

Azonban! A Közgyűlésben a hatalom folyamatos megülésében elkényelmesedett, pocakos fidesz+egykori lokálpatrióták mellett még nekik is lehet később esélyük. A választék nagy. Több alkalmas ember sok szervezetben is elfér. MSZP. DK. EGYÜTT. Vagy külön? Egyelőre béke poraikra!

Következő alkalommal a helyi fidesznyikeket elemezzük majd.

Fotó: MTI/ tveger.hu/origo.hu/eger.hu/kapcsolat.hu/media.licdn.com/podiumtanc.hu/

linkedin.com/gwconsulting.hu/plus.google.com/ismertorvos.hu,http/keyframe.nava.hu/pestisracok.hu/mno.hu

 

 

Továbbiak Kiemelt kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL