Gál Tibor Fúziója kulturált borfogyasztásra csábítja az egri egyetemistákat
Február 22-től a Gál Tibor Fúzió havi rendszerességgel kulturált borfogyasztásra invitálja az egri egyetemistákat. A cél, hogy az egyetemi hallgatók megismerkedjenek az egri borok sajátosságaival.
A Gál Tibor Fúzió február 22-én este 7 órától egyetemi borklubot szervez az egri hallgatók számára. Mint az eseményben közzétette, már régóta dédelgetett álmuk, hogy felkarolják a fiatalok borfogyasztási kultúráját. -Éppen ezért szeretnénk a 2017-es évtől megteremteni az egri egyetemi diákoknak a legmegfelelőbb fórumot, ahol meg tudnak ismerkedni az egri borok sajátosságaival. A Gál Tibor Pincészet küldetésének tartja, hogy felkarolja az egri fiatalok borfogyasztási szokásait, rávezetve őket arra, hogy nem az alkohol élvezete a fő motiváció a bor fogyasztásánál, hanem egy olyan italról van szó, amelynek előállítása nehéz munkát igényel, emberek, tájak, nemzetek kultúráját közvetíti a fogyasztók felé – jelentette ki a Fúzió.
A klub célja egy olyan borkulturális műhely létrehozása, amely megismerteti a hallgatókkal az egri minőségi borkultúrát, bemutatja az egri borászokat, történeteiket, borkészítési filozófiájukat. Az előadáson az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói és tanárai vehetnek részt.
A kóstolókat havi rendszerességgel rendezik meg, minden héten egy vagy kettő fiatal borászt mutatnának be a közönségnek. Az első pincészet a Gál Tibor Pincészet lesz, ahol az előadó Gál Titi & Gál Veronika, a moderátor pedig Ozsvár Dóra lesz. Fontos, hogy tudjátok az előadáson résztvevők száma korlátozott és diákigazolványhoz kötött.
A borkóstoló ára diákigazolvánnyal 1500 Ft/fő, diákigazolvány nélkül pedig 3000 Ft/fő lesz. A kóstoló során 5 féle bort kóstolhattok, az asztalfoglalás pedig ezen a telefonszámon ajánlott: 20 852 5002