Lépjen kapcsolatban velünk

EgerHírek


Mai névnap

Árpád, Árpádina

Ellenőrök vizsgálják a sonkát, tojást és a pácolt húsokat is

Gazdaság

Ellenőrök vizsgálják a sonkát, tojást és a pácolt húsokat is

De az élő nyulak és bárányok szállítását is figyelik. A cél, hogy ne együnk romlott kaját húsvétkor sem.

De az élő nyulak és bárányok szállítását is figyelik a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés keretében. A cél, hogy ne együnk romlott kaját húsvétkor sem.

Az egész országra kiterjedő ellenőrzés március 20. és április 17. között zajlik – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel kedden. Az ellenőrzést Zsigó Róbert, a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el.

Az éppen idén 5 éves Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a megyei kormányhivatalok munkatársai várhatóan húsvét hétfőn zárják a tavaszi ellenőrzés-sorozatot, ezzel biztosítva a magyar lakosság számára a biztonságos élelmiszerhez való hozzájutást. Vizsgálják a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, így az ünnepek alatt megbízható termékekhez juthatnak a fogyasztók – írták.

Húsvét előtt felpörög a sonka forgalma - ellenőrzik a minőségét (Fotó: Nemes Róbert)

Húsvét előtt felpörög a sonka forgalma – ellenőrzik a minőségét (Fotó: Nemes Róbert)

A szaktárca szerint a biztonságos élelmiszerfogyasztás szempontjából különösen fontos, hogy az előállítástól a forgalmazásig figyelemmel kísérjék a szakemberek az élelmiszerek útját. Az ünnepi asztal elmaradhatatlan ételei, mint például a sonka és a tojás kiemelt figyelmet kapnak az ellenőrzés során, csak úgy, mint a különféle borok, szeszes italok, a szezonális zöldségek, gyümölcsök és nem utolsó sorban az édesipari termékek.

A szakemberek a nyulak és bárányok, tehát élő állatok szállítását is nyomon követik a közel egy hónapos ellenőrzés során – közölte az FM.


Továbbiak Gazdaság kategóriában

Legfrissebbek


Szavazások

Ön tervez családi utazást az ünnepek idejére?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL

Oldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk. Adatai kezeléséről olvassa el friss adatvédelmi tájékoztatónkat. Elolvasom

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás