Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Auguszta

Sötét
Fény

Kedden hivatalosan is útnak indítják Eger “Európa Kulturális Fővárosa 2023” pályázatát

Kedden hivatalosan is útnak indítják Eger “Európa Kulturális Fővárosa 2023” pályázatát

A pályázat május 9-én, a Dobó téri Európa Napon indul hódító útjára.

Ez a cikk több, mint 6 éve és 10 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A pályázat május 9-én, a Dobó téri Európa Napon indul hódító útjára.

Csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tartottak a Városházán az Európa Nappal és az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázattal kapcsolatban.

Eger polgármestere elmondta, a május 9-i Európa Nap igazi hagyomány.
– Ilyenkor mindig középpontba kerül, hogy mi is az európaiság, hol van Magyarország és Eger helye Európában. Mi úgy gondoljuk, hogy Eger egy varázslatos kisváros Európa szívében, ahol évszázadok óta jelen vannak a tradicionális európai értékek, tapintható a különböző kultúrák közötti kapcsolat – szögezte le sajtótájékoztatón Habis Lászó.

Martonné Adler Ildikó és Habis László – Fotó: Nemes Róbert

Hozzátette, az Európa Nap idén jó alkalom arra, hogy egy fontos, uniós pályázatunkban nagy lépést tegyünk, kiálljanak az egriek és az ország nyilvánossága elé.
– Az idei EU Napon tehát a színes program és a Dobó téri uniós sátor kínálata mellett

hivatalosan is elindítjuk az egri „Európa Kulturális Fővárosa 2023” pályázatunkat.

A munka elindult, Koltai Lajos művészeti vezető folyamatos bejárásokat tart a városban. Ő alapvetően fényben, filmben gondolkodik, és van aktívan működő zenei, filmes és képzőművészeti csoportunk. Az egri gondolkodás fő iránya tehát a fény és a film, minden művészeti ág ehhez a gondolathoz csatlakozik majd a maga értékeivel, eszközeivel – mondta Habis László.

Kiemelte, számos, Egerhez kötődő művésszel felvették már a kapcsolatot, és elindult a pályázati dokumentáció kitöltése is.
– Szeretnénk most ezt a munkát az egriek elé tárni. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az egriek már most ismerkedhetnek az eddigi történésekkel, az eger2023.hu oldalon, valamint a pályázatnak van egy nemrégiben indult Facebook oldala is – zárta mondanivalóját.

Meglepetésekkel készülnek

Martonné Adler Ildikó alpolgármester kifejtette, május 9-én színes műsort kínál nem csak a Heves Megyei Europe Direct Információs Pont Európa sátra, hanem a Dobó téri színpadon is folyamatosak lesznek a programok. A város több kulturális intézménye, valamint művészeti iskolák, csoportok, egyesületek tartanak bemutatókat a Dobó téren.
– Ezt követően, 16 órakor tartjuk az EKF 2023 pályázatunk hivatalos nyitányát, melyre meglepetésekkel készülünk, az egriek megismerhetik a pályázat logóját és arculati elemeit, hallhatják a pályázatunk zenei szignálját illetve találkozhatnak a pályázatot vezető művészekkel is – mondta.

A nap fénypontja – szó szerint – a 20.30 órakor kezdődő, különösen látványos fényfestés lesz, a Kiégő Izzók csapata ismét megmutatja nekünk, mire képes a fénnyel. Nem véletlen ez a tematika, hiszen mint fentebb is írtuk, a pályázatban a fény, a film játssza majd az alapvető szerepet.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL