Lépjen kapcsolatba velünk

Több mint félszáz egri nedű indult az Országos Borversenyen

Több mint félszáz egri nedű indult az Országos Borversenyen

Kedden délelőtt tartották a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa által szervezett „Országos Borverseny 2017” rendezvény hivatalos megnyitóját.

Ez a cikk több, mint 6 éve és 10 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Kedden délelőtt tartották a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa által szervezett „Országos Borverseny 2017” rendezvény hivatalos megnyitóját a Hotel Eger & Park nagytermében.

A rangos, két napos megmérettetésre rekord számú, 628 mintát neveztek a borászok, a megyeszékhely szempontjából pedig örömteli, hogy ezek közül 68 az Egri Borvidékről származik.

Habis László polgármester köszöntőjében elmondta, az idén 38. alkalommal megrendezett megmérettetés nem csak a minőségi borok termelőinek kíván pozitív visszajelzést adni, hanem egyedülálló lehetőséget is nyújt a díjnyertes tételeknek a szereplésre itthon és külföldön egyaránt.
– Az egész ágazatot megmozgató esemény Magyarország borkínálatából a legnagyobb merítést kínálva, többszörös szűrővel dolgozva objektív mércéje kíván lenni a magyar boroknak – jelentette ki.

Hozzátette, az Egri Értéktár 50 tétele között kettő bor, a már Hungarikummá vált Egri Bikavér valamint az Egri Csillag is megtalálható.

A nyertes borok termelői részesei lesznek annak a borválogatásnak, amelynek segítségével a magyar borokat külföldön népszerűsíti a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Továbbiak Kult kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL