Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Andrea, Ilma

Sötét
Fény

Ma indul a központi szúnyoggyérítés

Ma indul a központi szúnyoggyérítés

A kivitelezés a Szigetközben és a Tisza-tónál kezdődik, mivel jelenleg ezeken a területeken a legtöbb a vérszívó.

Ez a cikk több, mint 6 éve és 10 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Idén június 1-jén indul az országos szúnyoggyérítési program. A kivitelezés a Szigetközben és a Tisza-tónál kezdődik, mivel jelenleg ezeken a területeken a legtöbb a vérszívó.

Az elmúlt hetek esős időjárása miatt több helyen is megindult a szúnyogok fejlődése. A Szigetközben már jelentős szúnyogártalomról lehet beszélni, ezért június 1-től Mosonmagyaróvár és Győr térségében kiterjedt szúnyoggyérítést végeznek. Légi és földi módszer együttes alkalmazásával kezdik a vérszívók elleni védekezést, kiegészítésül pedig megkezdik a tenyészőhelyeken a lárvák biológiai gyérítését is.

A turisztikai régiók közül elsőként a Tisza-tó körüli településeken végeznek légi védekezést.

A központi szúnyoggyérítési programot a katasztrófavédelem irányítja, a szúnyoggyérítés éppen aktuális heti ütemterve a június 1-jétől folyamatosan elérhető lesz a katasztrófavédelem honlapján.

Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést, továbbá idén is van lehetőségük jelezni a katasztrófavédelem megyei ügyfélszolgálatai felé, ha településükön jelentős szúnyogártalmat tapasztalnak. A szakemberek folyamatosan mérik a szúnyogok egyedszámát, és ha szükségessé válik, a következő hetekben elrendelik a szúnyoggyérítést ott, ahol a helyzet ezt indokolja.

A katasztrófavédelem kiemelt figyelmet fordít a méhészek megfelelő tájékoztatására, hiszen az állatok védelme miatt fontos, hogy időben értesítést kapjanak a munkálatok helyszíneiről és időpontjairól.

A légi szúnyoggyérítés az esti órákban zajlik majd, a földi pedig naplementekor kezdődik. A munka így a leghatékonyabb és így jelenti a legkisebb kockázatot a méhekre. A felhasznált irtószerek használatát az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyezi, az emberekre háziállatokra, melegvérű élőlényekre teljesen veszélytelen.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL