Lépjen kapcsolatba velünk

Több mint 50 banda, legalább 150 zenész – ez lesz idén az Utcazenészek Versenye

Több mint 50 banda, legalább 150 zenész – ez lesz idén az Utcazenészek Versenye

Idén újra Egerbe érkezik megannyi zenész like érméket gyűjteni a járókelőktől az Utcazenészek Versenyén.

Ez a cikk több, mint 6 éve és 10 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Az elmúlt 2 év sikeres eseményei után idén újra Egerbe érkezik megannyi zenész like érméket gyűjteni a járókelőktől az Utcazenészek Versenyén. A tét nem kevesebb mint 1 millió forint, és ezen felül az idei évben első alkalommal a szakmai zsűri is pénzdíjazásról dönt.

A rendezvényt útnak indító két egri vállalkozó (Harmati Péter ötletgazda, Ábry Zoltán főszervező) és Eger alpolgármestere Rázsi Botond, mint az esemény fővédnöke a kezdetekről fogva elkötelezettek amellett, hogy a rendezvény az egri belváros legvonzóbb programjává váljon. Ennek érdekében az eddigi tapasztalatokra alapozva, 2017-ben is izgalmas kísérletezésbe fognak.

Ma már védjegy az egri Like érme

A z Utcazenészek Versenye Egerben 1 milliós fődíjának sorsáról a kezdetektől fogva egy sajátos szavazó rendszer dönt, ez pedig a Like érme. Az eljárást Ábry Zoltán főszervező dolgozta ki és mára közkedvelt közösségi játékká vált a Like érmék egri boltokban és éttermekben való gyűjtögetése és a zenészek gitártokjába való dobálása.

Arany Like érmék a szakmai zsűri kezében

Az Utcazenészek Versenye Egerben program határozott célkitűzése, hogy a Versenyen való megmérettetés méltó szakmai elismerés legyen minden díjazottnak. Ennek érdekében  2016. évtől egy szakmai zsűrit hívtak életre, melyben idén is magas szakmai kvalitások foglalnak helyet. Karácsony János – James énekes, gitáros, zeneszerző, a legendás LGT tagja, Csányi Zoltán a Roy és Ádám Trio dobosa, Gulyás László igazgató, Egri Farkas Ferenc Zeneiskola, valamint Nagy Zoltán az Eszterházy Károly Egyetem zenei tanszékének docense.

Ők négyen mint a szakmai Zsűri tagjai, Arany Like érméket fognak adni az arra érdemes utcazenészeknek, akik ezzel a szakmai kategóriákban érhetek el helyezést. Az 1 millió forintos fődíj sorsáról továbbra is az utca embere dönt, de ebben a kategóriában is megjelenik majd a Zsűri kiegyensúlyozó szakmai véleménye. A szavazatokat minden szereplő „vakon” adja le (a részeredmények ismerete nélkül), így a részrehajlás kizárt.

Jótékonysági küldetés

Az Utcazenészek Versenye Egerben szervezői elkötelezettek a helyi közösség támogatásában. A Maci Akcióról közismert Round Table-3 Asztaltársasággal (www.rth3.hu) közösen valósítanak meg egy jótékonysági célkitűzést. Ennek módja, hogy a zenészek a kalappénz egy részét szabadon felajánlhatják a konkrét kitűzött cél megvalósítása érdekében, tehát minden járókelő aki pénzt dob a muzsikusoknak, az egy jótékony célhoz is hozzájárul. Idén két nehéz szociális helyzetben élő család gyermekeinek nyújt segítséget a program.

Több mint 50 banda, legalább 150 zenész, 5 napon át, napi 12 órában, Eger belvárosának 20 pontján – ez lesz az idei Utcazenészek Versenye Egerben június 16. és 20. között. Ne hagyjátok ki!

Továbbiak Programok kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL