Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Auguszta

Sötét
Fény

A foglalások fele mobilon történik – Eger a második legnépszerűbb úticél az ősszel

A foglalások fele mobilon történik – Eger a második legnépszerűbb úticél az ősszel

A legfrissebb elemzés szerint 8,1 százalékos volt a növekedés tavaly nyárhoz képest, Eger megint az élmezőnyben végzett a népszerű célpontok között.

Ez a cikk több, mint 6 éve és 5 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Bővüléssel zárta a belföldi turizmus a harmadik negyedévet, a Szallas.hu portál legfrissebb elemzése szerint 8,1 százalékos volt a növekedés tavaly nyárhoz képest.

A portál korábbi adatai szerint az első negyedévben 8, a másodikban pedig 15 százalékkal nőtt a belföldi turizmus, és jó esély van rá, hogy a negyedik negyedévi növekedés is meghaladja majd az előző évit. Az MTI-nek küldött csütörtöki közlemény szerint a rövid vakáció volt a legnépszerűbb az idei szezonban is, az 1-2 éjszakás foglalások együttesen az összes foglalás több mint felét tették ki.

Az átlagos foglalási érték 54 205 forint volt, az üdülések közel kétharmada 50 ezer forint alatti értéket képviselt.  A legolcsóbb foglalás 1 886 forint volt, míg a legdrágább 3,5 millió forint – ismertette a részleteket Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

Eger továbbra is kiemelten népszerű célpont – Fotó: Márkus Attila

A szálláshely kategóriák között továbbra is az apartman, panzió, vendégház a legnépszerűbb, a nyaralások közel kétharmada szólt ezek közül valamelyikre. A  foglalások 25 százaléka apartmanra vonatkozott, a második legkeresettebb kategóriának a vendégház bizonyult 20,47 százalékkal, ezt követte a panzió 16,53 százalékkal.

SZÉP-kártyával közel 20 százalékkal gyakrabban fizettek a harmadik negyedévben, tíz vendégből kettő így rendezte a számlát. A kártyahasználat átlagértéke is jelentősen emelkedett, a tavalyinál több mint 30 százalékkal magasabb, 81 066 forint volt.

A Szallas.hu adataiból az is jól látszik, hogy megnövekedett a mobilos felhasználók aránya: 2012-ben még alig 5 százalék volt a mobilos foglalások aránya, tavaly már a foglalások harmada érkezett mobiltelefonról, idén viszont minden második vendég okostelefonjáról intézte a szállás kiválasztását.

A top települések élmezőnyében nem volt változás, idén is Siófok, Budapest és Hajdúszoboszló volt a nyár slágere. A lista többi szereplője is ismerős már, egyedül Zamárdi férkőzött fel új belépőként a tízes listára, s ezzel Balatonlellét szorította le onnan. Megyék szerinti bontásban Somogy, Veszprém, Zala, Heves, Pest és Hajdú-Bihar fogadták a legtöbb turistát, a foglalások közel kétharmada szólt ezekbe a megyékbe.

Ősszel a gőzölgő fürdővárosokat rohamozzuk meg

Az ősz beköszöntével azonban megváltoztatjuk az útirányt, a Szallas.hu előfoglalási adataiból jól látszik, hogy inkább a fürdővárosokba vonulunk vissza feltöltődni. Budapest mellett Eger, Hajdúszoboszló, Gyula, Hévíz és Miskolctapolca is felkészülhetnek a megnövekedett vendégforgalomra a Szallas.hu adatai szerint.

A 10 legnépszerűbb hazai település a harmadik negyedévben

(Zárójelben a tavalyi év azonos időszakának helyezései.)

1. Siófok (1.)
2. Budapest (2.)
3. Hajdúszoboszló (3.)
4. Eger (4.)
5. Balatonfüred (5.)
6. Gyula (6.)
7. Szeged (8.)
8. Zalakaros (10.)
9. Hévíz (9.)
10. Zamárdi (-)

A 10 legnépszerűbb hazai település az őszi előfoglalások szerint

1. Budapest
2. Eger
3. Hajdúszoboszló
4. Gyula
5. Hévíz
6. Miskolctapolca
7. Pécs
8. Zalakaros
9. Szeged
10. Sopron

Továbbiak Gazdaság kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL