Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Auguszta

Sötét
Fény

Az online szexuális bűncselekmények léteznek

Az online szexuális bűncselekmények léteznek

Mutatjuk hogyan csinálják. A webes zaklatás, a cyberbullying egyre nagyobb méreteket ölt, ez ellen küzd az Új Nemzedék Központ programja.

Ez a cikk több, mint 6 éve és 4 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Mutatjuk hogyan csinálják. A webes zaklatás, a cyberbullying egyre nagyobb méreteket ölt, ez ellen küzd az Új Nemzedék Központ programja.

Először jófej, aztán a bizalmadba férkőzik, olyasmit kér tőled, amit talán meg se tennél… mégis megteszed, mert úgy adta elő magát, mintha a barátod lenne. Hogy nem az, csak akkor derül ki, amikor már késő.

Ismerős forgatókönyv? Nem? Pedig – ha nem is veled – a környezetedben szinte biztos, hogy valakivel már megtörtént. A nyáron indult az a nemzetközi kampány célja, hogy ne így legyen – írja az Új Nemzedék Központ honlapján.

A magyar rendőrség által is támogatott kampányban egy dolog van szem előtt: hogy a senki ne üljön fel a zsarolóknak. Ezért jött létre az Új Nemzedék Központ Digitális Immunerősítő Programja is: a webes zaklatás, a cyberbullying ugyanis egyre nagyobb méreteket ölt. Egyre gyakrabban hallani fiatalokról, akik nem bírják a nyomást, a trolltámadásokat, és a kommentelők kegyetlenségét, és ezért borzasztó dolgokat követnek el maguk ellen – ne hagyd magad te sem, erősítsd a digitális immunrendszered! Minden témába vágó cikket megtalálsz ITT! Sőt, érdemes csekkolni az aki ver az nem haver hashteget is – erről több infót Itt lelhetsz! 

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL