Lépjen kapcsolatban velünk

EgerHírek

Mai névnap

Konrád

SlowLiving: Mi folyik Márton napon…liba és újbor minden mennyiségben

Gasztro

SlowLiving: Mi folyik Márton napon…liba és újbor minden mennyiségben

Ha Márton-nap, akkor liba és újbor minden mennyiségben. Egy középkorból eredeztetett mondás szerint, aki november 11-én éjjel álmodik, boldog lesz.

Ha Márton-nap, akkor liba és újbor minden mennyiségben. Egy középkorból eredeztetett mondás szerint, aki november 11-én éjjel álmodik, boldog lesz. 

Slow közösségünk kíváló sommelier-éje, Robotka Gábor komolyan vette a szokást és nem bízta a véletlenre, hiszen előre megálmodta a tökéletes libavacsorákat különböző bor és persze újbor párosításokkal. Lássuk is az első tételt.

Milyen bor illik egy gőzölgő libaleves mellé?

Gróf Grassalkovich pince: Hárslevelű 2015

A Mátra egyik ékköve volt évszázadokon keresztül a több száz hektáros főúri birtok. A rendszerváltás után újra indult itt a borászkodás Gál Tibor vezetésével, manapság pedig a tokaji Barta pincészet tulajdonosai művelik a szőlőket. Hárslevelűjük természetes módon, spontán erjedt. Marcipán és érett déligyümölcs keveredik a bor illatában. A korty telt, szinte lágy, krémes. Íze érett piros almára, pörkölt mandulára és dióra emlékeztet – olvasható a slowliving.hu oldalán.

Azt pedig, hogy melyik borok harmonizálnak egy igazi tradícionális ludaskásával, valamint mi a helyzet a libasülltel és az ínycsiklandozó libamáj-bor párosítással, olvassátok a SlowLiving oldalán!

Mi folyik Márton napon…liba és újbor minden mennyiségben


Továbbiak Gasztro kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Melyik egri programsorozatot kedveli a legjobban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Lájkoljon minket a friss hírekért!


Legtöbbet olvasott

FEL

Oldalainkon bizonyos technikai adatokat rögzítő cookie-kat (sütiket) használunk statisztikai célokból. Ezekről és adatai kezeléséről olvashat friss adatvédelmi tájékoztatónkban. Elolvasom

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás