Lépjen kapcsolatba velünk

Ha Servita Udvarház, akkor a varázsszó: csípős mézes oldalas

Ha Servita Udvarház, akkor a varázsszó: csípős mézes oldalas

Ez a hely specialitása, melynek receptjét hét lakat alatt őrzik.

Ez a cikk több, mint 6 éve és 2 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Ez a hely specialitása, melynek receptjét hét lakat alatt őrzik.

A Minaret tövében található Servita Udvarház komplex turisztikai egységként egyesíti a Kopcsik Marcipániát, a Harangöntő emlékszobát és az éttermet.

Fotó: Servita Udvarház

Az udvarház Eger legszebb belső udvarát rejti, a zárt terület kiválóan alkalmas kisgyermekes családok számára. Az udvar pázsitján a gyermekek biztonságban tudnak játszani, míg szüleik kávéznak, beszélgetnek. Az udvarház mindezek mellett kisebb baráti társaságok, családi események, üzleti megbeszélések kiváló helyszíne is.

Az udvar magáért beszél – Fotó: Servita Udvarház

Legjobb ételek a legjobb séftől

A Servita Udvarházban Eger egyik legjobb séfje gondoskodik a finom ételekről. A konyhán magyaros jellegű, hamisítatlan gasztronómiai remekek, mindig friss, a szezonnak megfelelő helyi alapanyagokból készült specialitások készülnek és a legfinomabb egri borok várják az ide betérő vendégeket.

Az étlapon előételek, főételek és desszertek egész sora vár,

de ezek közül is kiemelkedik a hely specialitása, a csípős mézes sertésoldalas, tepsisburgonyával, paradicsomlekvárral. Ha ezt választjuk, nem csalódhatunk!

A tálalása remek, kis füles edényben érkezik az étel, ami hűen tükrözi a magyaros vonalat. Az illata magáért beszél, az íze pedig szinte leírhatatlan. Omlós, enyhén csípős és a mézes páccal egyszerűen tökéletessé varázsolja az oldalast. Ez a Servita Étterem vendégeinek kedvence, a pontos recept viszont titok, ugyanis az étterem főnöke több éves kísérletezés után alkotta meg és titkon őrzi azt.

Íme a ház specialitása – Fotó: Servita Udvarház

De mi is vagyok én?

– A csípős mézes oldalas a Servita Udvarház specialitása

– Egy igazi különlegesség, melyért érdemes Egerben élni

– Én vagyok a várvédők kedvenc lakomája és akiért a török újra meghódítaná az Egri várat

– A Magyar Konyha egyik legféltettebb titkos receptje

– Én vagyok az anyósos poén az ünnepi vacsoránál, mely kicsit borsos, kicsit csípős

– Én vagyok az, akinek húsát a híres Kőműves Kelemen munkájához, a Dévai várhoz hasonlítják, omlós

– A felkelő nap első megcsillanó sugarai az érett, friss paradicsomon, mely oly édes, akárcsak én

– Az autók Rolls Royce-a

– A kakaós csiga közepe

– Az első korty sör

– Én vagyok akiért Isten az utolsó nap megpihent

– És én vagyok az, kire egy hosszú, munkával teli nap után úgy éhezel

A mosolygós, kedves kiszolgálásra nem lehet panasz – Fotó: Servita Udvarház

Az étterem ezen különlegességét megkóstolhatta már Stohl András, Petrás János, a Kárpátia együttes frontembere és a fiatalok egyik kedvence, Szalay Isti, a híres YouTuber is. A Servita Udvarház minden pénteken, szombaton és vasárnap élőzenével kedveskedik, amit Gaál Gaszton zongorista biztosít.

Íme egy kis ízelítő:

Térjetek be az étterembe, ebbe a különleges atmoszférájú, belvárosi, történelmi múlttal rendelkező épület együttesbe, és kóstoljátok meg a csípős mézes oldalast!

Facebook közösségi oldalukon a legfrissebb hírekről és finomságokról is értesülhettek.

Továbbiak Gasztro kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL