Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Márk

Sötét
Fény

Az MSZP szerint a Fidesz kormány leváltható

Az MSZP szerint a Fidesz kormány leváltható

Nyugdíjrendszer, a fiatalok városban tartása és a negyedik magyar köztársaság helyreállítása.

Ez a cikk több, mint 6 éve és 2 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Nyugdíjrendszer, a fiatalok városban tartása és a negyedik magyar köztársaság helyreállítása. Erről és a szocialista párt programjáról szólt Mirkóczki Zita egri önkormányzati képviselő, Korózs Lajos országgyűlési képviselő és Molnár Gyula pártelnök közös sajtótájékoztatójukon szerdán délután a párt egri irodájában.

Molnár Gyula elmondta, a változás szövetsége létrejött és mind a 106 körzetben van jelöltje, valamint lesz egy kiváló listája, melyet Karácsony Gergely vezet.
– Meggyőződésünk, hogy ez a kormány leváltható. Nagyon kemény és izgalmas kampányra készülünk. Három dologra alapozzuk azt, hogy lehet sikerünk. Az egyik az, hogy az elmúlt négy évben minden komoly időközi választást megnyertek az ellenzéki képviselők. A másik, hogy az emberek többsége minden mérés szerint változást akar. A harmadik ok, hogy ez a kormány csak magával foglalkozik. A kampány alatt mi viszont arról fogunk beszélni, hogy hogyan lesz az egészségügy jó Magyarországon, hogyan lehet csökkenteni a várólistákat, hogyan lehet felszabadítani az oktatást, hogyan lehet a szociális ellátórendszert fejleszteni, és ami a legfontosabb, vissza kell állítani a negyedik magyar köztársaságot – zárta gondolatait.

Molnár Gyula, Mirkóczki Zita és Korózs Lajos – Fotó: Molnár Helga

Korózs Lajos elmondása alapján az emberekre fókuszálnak a következő 60 napban, elsősorban a mindennapi élet feltételeinek javítása érdekében.
– Programunkban pregnánsan megjelennek ezek a vállalások. Többek között 1000 liter vizet minden olyan családnak ingyenesen biztosítunk, ahol azt elzárták, 15 köbméter gázt kedvezményes áron adunk a rászorultaknak, illetve például 30 kilowattos áramot jutányos áron azoknak, akiknél kikapcsolták azt. Sőt azt is vállaljuk, hogy visszakapcsoltatjuk ezeket a szolgáltatók költségére, és kártyás fogyasztásmérő órákat fogunk felszereltetni – sorolta.

Hozzátette, az energiatámogatásba egy olyan sávos rendszert vezetnének be, ami sokkal igazságosabb. Elmondta, a másik az anyasági támogatás, mégpedig a 6 hónapos terhes kismamák egyszeri 60 ezer forintos támogatást fognak kapni, majd a gyermek születése után ugyanennyi pénzzel támogatják őket.
– Vállaltuk, hogy a családi pótlékot megduplázzuk. A nyugdíjakról szólva 120 ezer forintos egyszeri támogatásra gondoltunk 13. havi nyugdíjként. Az öregségi nyugdíjminimumot duplájára kell emelni, ez 9 éve változatlan, valamint nyugdíjkorrekciós programot hirdetünk. Biztosítani fogjuk a rugalmas nyugdíjbavonulás lehetőségét – tette hozzá.

Mirkóczki Zita szerint a változás szövetségének a fiatalokra is szüksége van, illetve arra, hogy itt maradjanak a városban. Ahogy mondta, Egernek nincs fiatal megtartó ereje.

– Három dolog fontos. Az egyik a lakhatás megoldása, bérlakásprogramra van szükség. A másik a munkahely. Ez már meg is lenne, de nincs itt a munkaerő, be kell azt hozni. Ez nem áll most rendelkezésre. Végül pedig Egerben nagyon fontos a szórakozás. Számtalan hely zárt be az utóbbi időben, így nincs olyan közösségi tér, hogy megtalálják a lehetőségeiket – zárta a sajtótájékoztatót.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL