Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Ervin

Sötét
Fény

Vámos Csaba: Eger sikeréért közösen kell megdolgozni

Vámos Csaba: Eger sikeréért közösen kell megdolgozni

Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője után, minden ellenzéki pártot megelőzve, másodikként adta le az országgyűlési választásokon való induláshoz szükséges ötszáz ajánlást a függetlenként induló Vámos Csaba.

Ez a cikk több, mint 6 éve és 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője után, minden ellenzéki pártot megelőzve, másodikként adta le az országgyűlési választásokon való induláshoz szükséges ötszáz ajánlást a függetlenként induló Vámos Csaba. Az EgerHírek a terveiről és a választási kampányról beszélgetett vele.

EgerHírek: – Egerben Ön volt a második, akinek sikerült összegyűjtenie az 500 ajánlást. Független indulóként minden ellenzéki pártot megelőzött ezzel a teljesítménnyel. Miért alakulhatott ez így?

Vámos Csaba: – Érdekes, de volt olyan ellenzéki képviselő-jelölt társam, aki különböző közösségi oldalakon cáfolta ezt a tényt. Én nem akarok senkivel versenyezni, azt gondolom tükör ez a teljesítmény az ellenzék felé. Azt tapasztaltam, hogy a választók örültek annak, hogy elmentem hozzájuk és bekopogtattam, beszélgettem velük. Sokszor megjegyezték az ellenzéki jelöltekkel kapcsolatban, hogy ők nem veszik a fáradtságot és nem keresik fel az embereket. Kiállnak Eger különböző pontjain, és várják, mint az urak, hogy a pór nép odajáruljon hozzájuk. Ezzel nem nyerték el a hétköznapi emberek szimpátiáját.

Fotó: Vámos Csaba

Sajnos azt látom, hogy állóháború alakult ki. A politikai vitakultúra hatalmas mélységekbe süllyedt, folyamatos a személyeskedés és a sárdobálás. Azt gondolom, ez nem viszi előre az országot. Én a konstruktív együttműködés híve vagyok. Nem a jelenlegi képviselő ellen indulok, hanem az itt élőkért.

EgerHírek: – Beszélne néhány mondatban választási terveiről?

VCS: – Szerintem attól, hogy valaki ellenzékben politizál az még nem jogosítja fel arra, hogy az ország nemzeti értékeket képviselő kormányával ne működhetne együtt bizonyos kérdésekben. Egy polgári párttal együtt tudnék dolgozni Eger sikeréért. Nem hirdetem azt, hogy kormányt fogok váltani. Szakszervezeti vezetőként vagyok ismert, aki eddig is kiállt a munkavállalók érdekeiért. Legfőbb küldetésem az ő érdekképviseletük. Szükség van egy olyan fajta, politikai színtéren is megjelenő érdekvédelmi tevékenységre, amely nem megosztja a dolgozókat, hanem az értékteremtő embereket képviseli. Számos olyan kérdés van, amelyben konstruktív vitákat kell folytatni, mint például a személyi-jövedelemadó rendszere, de fontosnak tartom a foglalkoztatás-politikai kérdéseket, a különböző munkavállalói problémákat is. Van egy mottóm: ha van munka, van minden, ha nincs munka, nincsen semmi.

Fotó: Vámos Csaba

EgerHírek: – Mi a véleménye jelölt társairól?

VCS: – Nem szeretnék személyeskedni, nem az én dolgom megítélni a jelölt társakat. Április 8-án az egri és Eger környéki választópolgárok dönteni fognak. Ezt bízzuk rájuk.

EgerHírek: – Elgondolkodott azon, hogy beálljon egy másik jelölt mögé lemondva az indulásról?

VCS: – Nem. Én azt vallom, hogy nem jobbra vagy balra kell igazodni, hanem előre kell menni a közös célokért. Például Eger sikereiért.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL