Lépjen kapcsolatban velünk

EgerHírek

Mai névnap

Csilla, Noémi

Sonkától a tojásig: elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Gazdaság

Sonkától a tojásig: elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Megkezdte a Húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszerek fokozott ellenőrzését a Nébih.

Megkezdte a Húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszerek fokozott ellenőrzését a Nébih.

Az átfogó vizsgálatot a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Zsigó Róbert rendelte el. Ennek megfelelően március elseje és április 2-a között az egész országra kiterjesztett ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálásával a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek és a Nébih szakemberei végzik.

A tavaszi szezonális mustra hagyományait követve, a 2018-as évben is az ellenőrzés középpontjába kerülnek például a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítmények (különösen a sonka), az édesipari termékek, a különféle borok és szeszes italok, a szezonális zöldségek és gyümölcsök, valamint – az élelmiszerlánc szemléletet érvényesítve – a bárányok és nyulak szállítása is. Tekintve, hogy a húsvéti időszakban jelentősen megemelkedik a tojásfogyasztás, a szakemberek kiemelten figyelik az étkezési tojást is. Idén először a tojásfestékeket is vizsgálat alá vonja a hatóság.

Az agrártárca célja, hogy az ünnepi időszakban is kizárólag biztonságos, kiváló minőségű, lehetőség szerint hazai gyártású élelmiszerek kerüljenek a magyar családok asztalára – írja Nébih honlapján.

Továbbiak Gazdaság kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Melyik egri programsorozatot kedveli a legjobban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Lájkoljon minket a friss hírekért!



Legtöbbet olvasott

FEL

Oldalainkon bizonyos technikai adatokat rögzítő cookie-kat (sütiket) használunk statisztikai célokból. Ezekről és adatai kezeléséről olvashat friss adatvédelmi tájékoztatónkban. Elolvasom

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás