Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Auguszta

Sötét
Fény

Utcára mennek a művészek – Egerben is a járókelők kezében a döntés

Utcára mennek a művészek – Egerben is a járókelők kezében a döntés

Utcaművészeknek szerveznek országos versenyt. A Street Art Show-n mindenki részt vehet, aki az utcán is meg tudja győzni a közönséget a tehetségéről. Egerben erre április 28-29-én a Dobó téren lesz lehetőség.

Ez a cikk több, mint 5 éve és 11 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Utcaművészeknek szerveznek országos versenyt 9 magyar nagyváros közreműködésével, Egerben április 28-29-én a Dobó téren. A Street Art Show-n mindenki részt vehet, aki az utcán is meg tudja győzni a közönséget a tehetségéről, a győztesről ugyanis minden helyszínen a nézők szavaznak majd. 

Ilyen verseny még nem volt Magyarországon: idén az utcaművészek is megmutathatják az országnak, mit tudnak. A Street Art Show-n nincsenek kategóriák: táncosok, élőszobrok, képzőművészek és utcazenészek egyaránt jelentkezhetnek, sőt bárki, aki az utcán is képes megmutatni a tehetségét. A közönség az apró mellett szavazatokkal is támogathatja a kedvencét. A területi fordulók után a legjobbak jövő májusban a fővárosban mutatkoznak be újra, ahol eldől majd, ki a legjobb utcaművész Magyarországon.

A területi válogatók egy adott régió utcaművészeit vonultatja fel. A közönség a helyszínen szavaz, mindenhol egy művész vagy csapat juthat tovább a döntőbe. A versenyzőket emellett egy szakmai zsűri is értékeli, akik három különdíjat osztanak ki: a legkitartóbb, leglátványosabb és legjobb 14 év alatti produkciók díját.

A programot szinte minden állomáson food truck-ok kísérik, így az utcai művészek mellett az utcai ételek is részei lesznek a Street Art Show-nak. A rendezvény első állomása Eger, ahol április 28-án és 29-én lepik el művészek és büfékocsik a Dobó teret.

Résztvevő városok Eger mellett: Szekszárd, Nyíregyháza, Győr, Soporon, Szombathely, Tatabánya, Miskolc, Budapest, Debrecen. További információk ide kattintva.

Továbbiak Programok kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL