Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Tivadar

Sötét
Fény

A Feszt!Eger nyitja a fesztiválszezont

A Feszt!Eger nyitja a fesztiválszezont

Ez a cikk több, mint 5 éve és 11 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Május 31. és június 2. között várja a szórakozni vágyókat a Bolyki-völgyben a Feszt!Eger fesztivál, amelyen mások mellett a Wellhello, a Kowalski meg a Vega, a Brains és a Blahalouisiana is fellép.

A Feszt!Eger kísérő rendezvénye lesz hagyományosan a Music Hungary konferencia és az Éter zenei tehetségkutató – hangsúlyozta Tóth Tibor, a szervező Feszt!Eger ügyvezetője. Hozzátette, hogy a régió határain túllépve szeretnék megcélozni a fesztiválozókat és országossá tenni az eseményt. A Feszt!Eger idén május 31-én, a nulladik napon a Zanzibár és a Kowalsky meg a Vega koncertjével kezdődik a Bolyki Pincészetben, ahol három színpadon lépnek fel a zenekarok.

Horváth Péter, a rendezvény egyik szervezője, a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért egyesület igazgatója ugyanakkor arról beszélt, hogy a hatodik Music Hungary konferencia célja a magyar zeneipar helyzetének megvitatása menedzserek, zenészek, producerek és politikusok részvételével. A konferencia ezúttal május 31-én és június 1-jén várja a zenei szakma képviselőit. „Társzervezőként próbáljuk megmozgatni a magyar zenei szakmát, és megpróbáljuk megfogalmazni a magyar zenei szakmának azokat a kérdéseit és kihívásait, amelyekkel a kezdő zenekarok vagy már befutott zenekarok is küzdenek” – fogalmazott Horváth Péter. A szervezők szándéka szerint megvitatják a helyi rádiók adta lehetőségeket, a hangstúdiók piacának helyzetét, a zenei export adottságait, az elmúlt évek legnagyobb nemzetközi sikereit, az online zenepiacban rejlő lehetőségeket, de bemutatkoznak a Music Hungary Szövetség szakosztályai is. Ez a szervezet még 2018 elején azért jött létre, hogy ne csak a konferencián, hanem év közben is legyen gazdája a zeneipar közös ügyeinek. A szövetség felé már több mint száz cég, szervezet és magánszemély jelezte eddig belépési szándékát a különböző szakosztályokba a fesztiváloktól a zenei exporton át a zeneoktatásig – magyarázta Horváth Péter.

Jakab Jácint, az Éter kommunikációs vezetője emlékeztetett, hogy a tehetségkutató tíz éve még Salgótarjánból indult útjára, de mára már Magyarország legmeghatározóbb könnyűzenei és legnagyobb szabadtéri tehetségkutatója lett, amelyre minden évben közel százötven zenekar jelentkezik. Idén június 1. és 2. között rendezik meg, amelyre május 6-ig lehet még nevezni a www.eterfesztival.huhonlapon, ahol a Zenekar és DJ-kategória mellett Egyéni produkció kategóriában is várják a jelentkezőket.

A fesztiválon a feltörekvő együttesek olyan profi körülmények között léphetnek fel, mint a már befutott zenekarok. A győztesek a pénzjutalom mellett ingyenes videoklipet, hangszervásárlási utalványt és több fellépési lehetőséget is kapnak.

A Feszt!Eger fesztiválon fellép a Depresszió, a nemrég új albummal jelentkező Road zenekar, a Paddy and the Rats, a Kutya Vacsorája, a Pál Utcai Fiúk, a Péterfy Bori & Love Band, a Supernem, a 30Y és a Hiperkarma. Hajnalban többek között Dj Turcsányi & The Crazy Gang szórakoztatja a közönséget.

 

Továbbiak Kult kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL