Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Emma

Sötét
Fény

Az igazi Csebokszáriból jöttek látogatóba

Az igazi Csebokszáriból jöttek látogatóba

Ez a cikk több, mint 5 éve és 10 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Eger testvérvárosából, Csebokszáriból érkezett egy tíz fős delegáció, hogy kapcsolatokat építsen. Az Oroszországi föderáció tagállamában, a Csuvas köztársaságban a mai napig nagyon szeretnek minket: fővárosukban van Eger sugárút és Heves utca is.

Csebokszáriban 450 ezren laknak, szóval jelentősen nagyobb, mint városunk. Ugyanakkor a pozitív megítélés kölcsönös. Politikusok, jogászok, vállalkozók, a gazdasági élet szereplői érkezte kedden Egerbe, hogy további baráti és üzleti kapcsolatokat építsenek, illetve a meglévőket elmélyítsék.

Program: protokoll, gazdaság, turizmus

A városházán Rázsi Botond alpolgármester fogadta őket, aki előadásában szólt a történelmi, turisztikai értékekről, az iskolaváros jellegről és a most zajló beruházásokról is. Így többek között felmerült a vár fejlesztése, az egyetemmé válás, a fürdő, a bor, vagy éppen az M25-ös gyorsforgalmi út építése és a ZF bővítés. A TV Eger kamerája előtt a delegáció vezetője, Maxim Semenov arról beszélt: Egerben három napot töltenek, aztán ugyanennyit Budapesten. Kedden a városházi fogadás volt a leglényegesebb programpont, szerdán az iparkamara vezetőivel tárgyalnak, aztán a Sanatmetal és a Detki Keksz üzemeit tekintik meg, csütörtökön pedig a turizmussal foglalkoznak.

További fejlődést szeretnének

A városházán tartott beszélgetésen a vendégek élénken érdeklődtek az önkormányzati berendezkedéssel és a gazdasági potenciállal kapcsolatban, az egészségügy és az oktatás helyzetéről. Ígéretet tettek arra, hogy a maguk részéről mindent megtesznek azért, hogy a két ország közötti szigorú vízumkiadás gyakorlatán enyhítsenek, hiszen a kapcsolatok fejlődéséhez ez is elengedhetetlen. Rázsi Botond a delegációtól átvette azt a hivatalos meghívót, amely alapján a közeljövőben Csebokszáriba várják városunk delegációját, ez látható cikkünk címlapfotóján.

 

Továbbiak Gazdaság kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL