Lépjen kapcsolatba velünk

Bognár Ignác is kilép a Jobbikból

Bognár Ignác is kilép a Jobbikból

Ez a cikk több, mint 5 éve és 9 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Június 30-cal Bognár Ignác önkormányzati képviselő is kilép a Jobbikból, függetlenként folytatja munkáját a továbbiakban. Bognár azután döntött a párt elhagyása mellett, hogy gyakorlatilag kiüresedett a Jobbik egri szervezete. Azt mondta, már nem tudja tiszta szívből támogatni és elfogadni azt, ami jelenleg a pártban zajlik.

Ezt a bejelentést a párt Trinitárius úti irodája előtt tette meg, a januárban a Jobbikból tíz társával kilépett Tóth Istvánnal együtt. Bár még van kulcsa Bognárnak az irodához, használni már nem akarja. Azt mondta: eddig is csak azért maradt párttag, mert egyben akarta tartani a Jobbik szavazótáborát a választásig. Az április vereség után azonban mind a mai napig nem sikerült rendezni a sorait a Jobbiknak, így a folytatásnak ebben a formában nem sok értelme van véleménye szerint.

Bognár Ignác azt is hozzátette, az utóbbi fél évben hét levelet írt a párt vezetőségének, azonban csak egyre érkezett válasz, ami tele volt ellentmondással. A többi megkeresés süket fülekre talált.

Emlékezzünk csak vissza, a feszültség nem új keletű az anyapárt és az egri szervezet között. Tavaly nyáron élesedett ki a vita,  míg az egri tagok támogatták a helyiek számára rendkívül fontos M25-ös megépítését, addig Mirkóczki Ádám- a párt országgyűlési képviselője és egyben az egri szervezet feje- ellenezte azt. Mirkóczki a kilépés hírére kérdésünkre csupán azt válaszolta, hogy a Jobbik vezetése tudomásul veszi a döntést. Hozzátette –  Bognár Ignác január óta nem végzett politikai tevékenységet a Jobbikért. Bognár hasonlóan vélekedik Mirkóczkiról. Azt mondta – Mirkóczki Ádám kiírta magát Egerből és Eger környékéről. Még pár éve azt gondoltuk, hogy Egernek lehet jobbikos polgármestere, én szerintem ő oly mélyre süllyesztette magát és a hajót, hogy jobb, ha elköltözik a környékről is.

A még januárban a Jobbikból kilépő Tóth István a tájékoztatón megerősítette, hogy az egri nemzeti oldal új utat keres. Részt vesznek Toroczkai László június 23-ára hirdetett lehetséges „zászlóbontásán” Ásotthalmon. Aztán eldöntik csatlakoznak-e a pártból kiválókhoz vagy sem.

 

Továbbiak Kiemelt kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL