Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Auguszta

Sötét
Fény

Megújul a Kallómalom úti idősgondozási központ

Megújul a Kallómalom úti idősgondozási központ

Ez a cikk több, mint 5 éve és 7 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszer keretében megjelent „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” (TOP-6.6.2-15) című felhívásra. Ennek keretében a „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése egri intézményekben” című projekt megvalósításához 159.000.000.- forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A projekt két intézményben – a Tulipán téri Gondozói ház és a Kallómalom úti, Északi Városrész Gondozási Központ – összesen öt szociális alapszolgáltatás megújítását, új alapszolgáltatás kialakítását foglalja magában.

Ezzel ténylegesen teljessé válik a szociális ellátás rendszere a városunkban.

– mondta el Habis László polgármester a helyszínen.

Fotó: Nemes Róbert

Az önkormányzati tulajdonú, Kallómalom út 3. szám alatti ingatlanon az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény Északi Városrész Gondozási Központjának bővítése, energiahatékonyságot növelő átalakítása a cél.

A fejlesztésnek köszönhetően nagyban javulnak a felsővárosi idősgondozás feltételei: sokkal komfortosabb, kulturáltabb, tágasabb lesz az intézmény, amely az idősek nappali ellátása, szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás és támogató szolgáltatás centruma. A gondozottak részére a földszinten egy külön pihenőhelyiséget, valamint férfi és női zuhanyzót, mosdót alakítanak ki. A projekt keretében létrehoznak egy akadálymentes parkolót, valamint az épület megközelítése és bejutása is akadálymentes lesz.

Fotó: Nemes Róbert

A beruházással a dolgozók munkakörülményei jelentősen javulnak. Az emelet-ráépítéssel megvalósuló bővítésnek köszönhetően kialakítják a munkatársak számára fontos helyiségeket: irodákat, öltözőket és vizesblokkokat, valamint tárgyalót és teakonyhát. Utóbbiak eddig nem álltak rendelkezésre.

A beruházás kivitelezését a Fenstherm Kontakt Kft. építőipari vállalkozás végzi. A kivitelezés 2018. júniusában kezdődött és várhatóan 2019. júniusára fejeződik be. A Kallómalom úti intézményben elkezdett beruházás értéke bruttó 84,8 millió Ft (66.743.063 Ft + Áfa).

Fotó: Nemes Róbert

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL