Lépjen kapcsolatban velünk

EgerHírek

Mai névnap

Kinga, Kincső

Csutorás Ferenc: Olyat kell mutatnunk a világnak, amit csak mi tudunk!

Gasztro

Csutorás Ferenc: Olyat kell mutatnunk a világnak, amit csak mi tudunk!

Csutorás Ferenc egri borászt (Almagyar Érseki Szőlőbirtok) szinte az utolsó pillanatban sikerült elcsípnünk, mert már indulóban volt a programban is meghirdetett dűlőtúrára, amely az érdeklődőket vitte el az AÉS Borbuszával, mert a jó borok és ételek mellett sokan a festői szépségű tájra is kíváncsiak voltak. A helyszínen – ahová egész szeptemberben járnak ezek a buszok – egy kilátóról egyedülálló élményt nyújt a környező szőlőültetvények látványa.


Csutorás Ferenc – fotó: Nemes Róbert

Csutorás Ferenc kérdésünkre a SVÉT kapcsán elmondta:

 – Nagyon régen vártam már, hogy részt vehessek ezen az évente megrendezett országos találkozón, és hát múlik az idő, így az életkorom miatt is – “nem vagyok már fiatal” – nagyon vártam, hogy végre Egerbe is eljusson a SVÉT, hiszen minimum 16 év múlva kerülne ismét ránk a sor. A hangulat remek, ilyen szép helyszínen pedig talán még sohasem rendezték meg ezt a közönségtalálkozót: mindenki vidám, felszabadult, a borászatoknak pedig remek alkalma nyílik arra, hogy bemutatkozzanak, a remek ételekhez ugyanis remek borok illenek. Elhoztuk például a Grand Superior Kadarkánkat is, amely méltó “társa” az itt felvonultatott fantasztikus étkeknek. Arról nem is beszélve, hogy a nemzetközi piacokon is a felső kategóriás borokkal lehet igazán megjelenni és hírnevet szerezni. Különösen azokkal a helyi fajtákkal, amelyeket más nem tud kínálni, mint például a kadarka vagy éppen a furmint. A siker kulcsa, hogy olyat mutassunk, amit a világban csak mi tudunk.

 – Mit gondol arról, hogy érdemes lenne Egerben egy “kis SVÉT-et” összehozni, így nem kellene várni újabb 16 évet…

 – Mindenképpen hasznos lenne ezen elgondolkodni, hiszen érzékelhető, hogy mennyire vágynak az emberek az ilyen típusú rendezvényekre. Az érdeklődők eljönnének akkor is, ha Eger rendezne egy hasonló gasztrofesztivált, a borokról már nem is beszélve, mert azok, ugye helyben vannak. Mindez jót tenne általában a kultúrának, ezen belül a bor- és gasztrokultúrának is. Ezek az alkalmak lehetőséget teremtenek a szemléletváltásra, hogy ne csak felhörpintsünk gyorsan egy pohárral, hanem a kiváló ételekhez csúcsborokat kóstoljunk. Szerencsére a minőség egyre inkább jellemzi a kínálatot, meggyőződésem, hogy ez viszi előre az egri borászat ügyét.

 

Továbbiak Gasztro kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön mit szól ahhoz, hogy az Egri borvidék borospalackja után lesz egyedi, egri borospohár is?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Lájkoljon minket a friss hírekért!




Legtöbbet olvasott

FEL

Oldalainkon bizonyos technikai adatokat rögzítő cookie-kat (sütiket) használunk statisztikai célokból. Ezekről és adatai kezeléséről olvashat friss adatvédelmi tájékoztatónkban. Elolvasom

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás