Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Csongor

Sötét
Fény

New Yorkban és Egerben is turnéznak az Opera együttesei

New Yorkban és Egerben is turnéznak az Opera együttesei

Hét különböző programmal lépnek színpadra a New York-i David H. Koch Színházban a Magyar Állami Operaház együttesei, és folytatódik az Operát az Operából! elnevezésű belföldi turné is, melynek keretében Egerben is fellépnek.

Ez a cikk több, mint 5 éve és 5 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Hét különböző programmal lépnek színpadra a New York-i David H. Koch Színházban a Magyar Állami Operaház együttesei, és folytatódik az Operát az Operából! elnevezésű belföldi turné is, melynek keretében Egerben is fellépnek.

A 365 főt, köztük 21 opera- és 23 balettszólistát, 72 fős kórust, 58 fős tánckart és 87 fős zenekart megmozgató New York-i turnén Erkel Bánk bánja október 30-án és november 3-án, Vajda János Mario és a varázsló, valamint Bartók A kékszakállú herceg vára című műve november 1-jén, Goldmark Sába királynője című operája november 2-án látható. November 4-én Erkel és Kodály műveiből, valamint klasszikus és modern balettszámokból adnak gálaestet az Opera együttesei és szólistái. A hattyúk tava november 7-én, a Don Quijote pedig november 9-én New Yorkban először látható Rudi van Dantzig és Toer van Schayk, valamint Michael Messerer koreográfiáival. A Magyar Nemzeti Balett műsorát a LOL című program zárja.

A Marton Éva és Plácido Domingo védnökségével megvalósuló turné középpontjában az Opera Zenekar november 5-i, Aldo Finzi emlékének szentelt hangversenye áll, amelyen az emigráns olasz zeneszerző művei mellett Kálmán Imre, Lehár, Bartók és Dohnányi művei is elhangzanak. A koncerten közreműködik Rost Andrea, a karmester Plácido Domingo és Kocsár Balázs lesz. A turné további estjein az Opera főzeneigazgatója mellett Kovács János és Kesselyák Gergely is vezényli a zenekart – közölte a dalszínház az MTI-vel.

Az Opera programjait az intézmény énekes szólistáinak Erkel, Liszt és Bartók műveiből összeállított koncertjei vezetik fel Zsoldos Bálint zongoraművész közreműködésével. A New York-i Magyar Intézet High Note Hungary címmel szervez kísérőprogramokat, az Opera Zenekar művészeiből álló kvintett Vellai Krisztina, Kodák Anna és Zsilák Olivér artisták produkcióit kíséri, fellép a Virtuózok és a Sad But True jazzformáció, de elhangzik Kodály Psalmus Hungaricusa is.

Folytatódik a Filharmónia Magyarországgal partnerségben megvalósuló Operát az Operából! belföldi turné. Az Opera Zenekar szimfonikus estje Egerben november 19-én szólal meg, Kovács János vezényletével, Könyves-Tóth Mihály és Kirsch Bence trombitaművészek szólójával. 

Borítókép: Pixabay/PIRO4D

Továbbiak Programok kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL