Lépjen kapcsolatban velünk

EgerHírek

Mai névnap

Jolán, Vid

Virsli: húszból három megbukott az ellenőrzésen

Gazdaság

Virsli: húszból három megbukott az ellenőrzésen

A Pikok füstölt sertésvirslije, a Hercsi bécsi virslije és a Landhof frankfurti virslije nem felelt meg az előírásoknak, a gyártókat megbírságolták.

A Pikok füstölt sertésvirslije, a Hercsi bécsi virslije és a Landhof frankfurti virslije nem felelt meg az előírásoknak, a gyártókat megbírságolták.


Az év végén sem pihent a fogyasztóvédelem, szilveszter előtt az ITM akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma húszféle virslit vizsgált meg abból a szempontból, hogy a gyártók betartják-e a Magyar Élelmiszerkönyv előírásait, és hogy a termék elnevezése nem tartalmaz-e megtévesztő tájékoztatást. Az ellenőrzés a virslik fehérje-, zsír-, nedvesség- és sótartalmára terjedt ki.

A vizsgált húsz virsliből három – a Pikok füstölt sertésvirslije, a Hercsi bécsi virslije és a Landhof frankfurti virslije – megbukott a laboratóriumi ellenőrzés során. Az egyik termék zsírtartalma meghaladta az előírt határértéket, egy másiké a címkén feltüntetett értéknél volt jelentősen magasabb. A harmadik esetben pedig a termék fehérjetartalma nem érte el az Élelmiszerkönyvben előírt minimumot.

A fogyasztóvédelmi hatóság a vásárlók megtévesztése miatt bírságot szabott ki, a gyártókat az Élelmiszerkönyv előírásainak betartására kötelezte – írta az ITM.

Az ellenőrzött virslik listája ide kattintva nézhető meg.

Borítókép: Pixabay/kalhh

Továbbiak Gazdaság kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön büszke arra, hogy saját, egyedi palackot kapott az Egri borvidék?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Lájkoljon minket a friss hírekért!




Legtöbbet olvasott

FEL

Oldalainkon bizonyos technikai adatokat rögzítő cookie-kat (sütiket) használunk statisztikai célokból. Ezekről és adatai kezeléséről olvashat friss adatvédelmi tájékoztatónkban. Elolvasom

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás